X

Ερντογάν: σεβόμαστε τα γεωγραφικά σύνορα όλων των χωρών

Αν και αυτό «πλακώνει» την καρδιά μας, τόνισε ο Τούρκος Πρόεδρος, σε μια κίνηση ...κατευνασμού των αντιδράσεων.

Ant1news

Η Τουρκία σέβεται τα γεωγραφικά σύνορα όλων των χωρών, ακόμη και αν αυτό «βαραίνει την καρδιά» των Τούρκων, επεσήμανε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε μια επιχείρηση κατευνασμού των αντιδράσεων, από Αρχές και κατοίκους σε σειρά όμορων χωρών της Τουρκίας, μεταξύλόγω των τελευταίων δηλώσεων του.

Η νέα διαβεβαίωση του Ερντογάν έγινε καθώς ο Πρόεδρος της Τουρκίας αναφερόταν στην Μοσούλη, η οποία ανήκει στο Ιράκ, αλλά κάποτε ήταν τμήμα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Με τη δήλωση αυτή ο Ερντογάν απάντησε στον Πρωθυπουργό του Ιράκ, ο οποίος απέρριψε αίτημα της Άγκυρας να συμμετάσχουν οι τουρκικές δυνάμεις στην διεθνή δύναμη απομάκρυνσης των τζιχαντιστών του ISIS  από την Μοσούλη, κίνηση στην οποία προέβη ο Ερντογάν, θεωρώντας ότι η, πλούσια σε κοιτάσματα πετρελαίου, Μοσούλη βρίσκεται ακόμη  εντός της σφαίρας επιρροής της Τουρκίας.

«Κάποιοι αδαείς έρχονται και λένε “τι σχέση έχετε εσείς με το Ιράκ;”. Αυτές οι “γεωγραφίες” για τις οποίες μιλάμε σήμερα είναι μέρος της ψυχής μας», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος, συμπληρώνοντας «ακόμη και αν αυτό πλακώνει την καρδιά μας, σεβόμαστε τα γεωγραφικά σύνορα όλων των χωρών».