X

Τουρκία: αντιπραξικόπημα Ερντογάν καταγγέλλει η αξιωματική αντιπολίτευση

Ο Κιλιτσντάρογλου επιτέθηκε με σφοδρότητα στον Ερντογάν, με αφορμή την έφοδο της αστυνομίας στα γραφεία της “Τζουμχουριέτ” και τις συλλήψεις εργαζομένων.

Ant1news

 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία και πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, επισκέφθηκε τα γραφεία της εφημερίδας “Τζουμχουριέτ” στην Άγκυρα μετά την πρωινή έφοδο της τουρκικής αστυνομίας και τη σύλληψη 16 δημοσιογράφων και μέλη του ΔΣ της εφημερίδας.

O Κιλιτσντάρογλου τόνισε ότι «είμαστε αντιμέτωποι με ένα αντι-πραξικόπημα» και συνέχισε λέγοντας ότι «εκείνοι που έφεραν το κίνημα Φετουλλάχ Γκιουλέν και είναι τώρα επικεφαλής της χώρας, είναι μάταιο να προβαίνουν σε συλλήψεις δημοσιογράφων οι οποίοι κάνουν τη δουλειά τους με τη δικαιολογία ότι στηρίζουν το κίνημα Γκιουλέν».

«Όλοι αντιδράσαμε στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου και ενώ αυτό σε αυτό έπρεπε να εστιάζουμε όλοι, είμαστε τώρα αντιμέτωποι με ένα αντι-πραξικόπημα. Είμαστε αντιμέτωποι με μία εκμετάλλευση του πραξικοπήματος με στόχο ασκηθεί πίεση εναντίον των ΜΜΕ», είπε χαρακτηριστικά ο Κιλιτσντάρογλου και κάλεσε το Συνταγματικό Δικαστήριο και τη Δικαιοσύνη στη χώρα να πάρει θέση.

«Αν η Τουρκία σήμερα είναι αντιμέτωπη με μία τέτοια κατάσταση, το Συνταγματικό Δικαστήριο είναι υπεύθυνο. Αν κοιτάξουμε πίσω, θα δούμε ότι η εφημερίδα “Τζουμχουριέτ” έχει πληρώσει το μεγαλύτερο κόστος μετά από κάθε πραξικόπημα. Απευθύνομαι σε όλους τους διανοούμενους της κοινωνίας μας.

 Είμαστε υποχρεωμένοι να παλέψουμε για τη Δημοκρατία και τις ελευθερίες. Να παλέψουμε για την εφημερίδα “Τζουμχουριέτ”. Εγώ πάντοτε υποστήριζα τη Δημοκρατία και τις ελευθερίες, όπως και τους δημοσιογράφους που βρίσκονται στη φυλακή πάντοτε τους υποστήριζα και θα τους υποστηρίζω. Είναι καθήκον όλων μας να υποστηρίζουμε τη Δημοκρατία».

Αργότερα ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου έγραψε στο twitter  εξίσου σκληρά:

«Η κυβέρνηση που ο πραγματικός της καημός είναι η Προεδρία προσπαθεί να αφανίσει όποιον την αντιπολιτεύεται και ήσυχα να εδραιώσει τη δική της βασιλεία. Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να φιμωθεί η ελευθερία του Τύπου με συλλήψεις δημοσιογράφων που κάνουν άφοβα τη δουλειά τους, που είναι η ενημέρωση του λαού».