X

Άγκυρα προς Βερολίνο: γιατί ζηλεύετε την Τουρκία;

Νέα επίθεση της Τουρκίας στην Γερμανία, που αποφάσισε να δίνει άσυλο σε όσους διώκονται από το καθεστώς Ερντογάν.

Ant1news


«Δεν είναι τυχαίο που όλοι οι τρομοκράτες πάνε στην Γερμανία» απεφάνθη  ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μετά την απόφαση του Βερολίνου να δίνει άσυλο σε όσους διώκονται από το καθεστώς Ερντογάν.

 Ο Τσαβούσογλου, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Βόσνιο ομόλογό του, κατηγόρησε την Γερμανία πως «είναι δίπλα σε όλες τις πρωτοβουλίες που έχουν στόχο την Τουρκία» και ρώτησε «ποιο είναι το πρόβλημά σας; Δεν θέλουν την ανάπτυξη και πρόοδο της Τουρκίας. Γιατί ζηλεύετε την Τουρκία;».

Ταυτοχρόνως, υποστήριξε πως «από τους 4 χιλιάδες ΡΚΚάδες που έχουμε ζητήσει, ούτε έναν δεν έχουν δώσει μέχρι σήμερα. Οι ΡΚΚάδες είναι σε κάθε πόλη της Γερμανίας και συγκεντρώνουν χρήματα για την τρομοκρατία και το ΡΚΚ. Κι αυτό το γνωρίζει πολύ καλά η ηγεσία της Γερμανίας. Τις προάλλες ήμουν στην Ελβετία. Ζητήσαμε να εκδοθούν δύο καταζητούμενα μέλη του DHKPC και ένα του PKK.  Και οι δύο έφυγαν για τη Γερμανία. Γιατί ακόμη και οι Φετουλλαχτσήδες πάνε στη Γερμανία;  Δεν είναι τυχαίο που όλοι οι τρομοκράτες πάνε στη Γερμανία. Η Γερμανία είναι η χώρα που υποστηρίζει πιο πολύ όλους τους τρομοκράτες. Κι εμείς αντιδρούμε. Δεν είναι τυχαίο. Η Γερμανία είναι η χώρα που ανοίγει τη μεγαλύτερη αγκαλιά στους τρομοκράτες της Τουρκίας. Κι εμείς δείχνουμε αντιδρούμε σε αυτό, Γερμανία».

Ο Τσαβούσογλου καταλόγισε στην Γερμανία και “σνομπισμό”. «Οι δυτικοί φίλοι μας σκέφτονται ως εξής: ‘Εμείς είμαστε μία μεγάλη χώρα, είμαστε η πελώρια Γερμανία’. Επομένως, όποια στιγμή θελήσω μπορώ να δω έναν Τούρκο υπουργό κι εκείνος είναι υποχρεωμένος να ανταποκριθεί. Συγνώμη, αλλά δεν είναι έτσι. Πρέπει να ακούσεις και τους δικούς μου όρους. Αυτή η αντίληψη πρέπει να αλλάξει. Εκείνη στην πρώτη κατηγορία και η Τουρκία και οι βαλκανικές χώρες σε δεύτερη, αυτό πρέπει να αλλάξει. Πρέπει να μας βλέπουν ως ισότιμους και να σέβονται τις διαφωνίες μας».  

Παράλληλα, ο Τούρκοςν ΥΠΕΞ, καταφέρθηκε και εναντίον των ΗΠΑ λέγοντας ότι δίνουν όπλα στους Κούρδους της Συρίας από το Κομπάνι. Προειδοποίησε ότι δεν θα μπουν στη Ράκκα και ότι δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ ΡΚΚ και YPG (στρατιωτική πτέρυγα των Κούρδων της Συρίας).