X

Διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Τουρκίας-Γερμανίας

Οργισμένος ο Ερντογάν για την κράτηση της αντιπροέδρου της τουρκικής εθνοσυνέλευσης στο αστυνομικό τμήμα του αεροδρομίου της Κολωνίας.

Ant1news

Στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών κλήθηκε ο Πρέσβης της Γερμανίας στην Άγκυρα, Μάρτιν Έρντμαν, έπειτα από το επεισόδιο με την κράτηση της αντιπροέδρου της τουρκικής εθνοσυνέλευσης στο αστυνομικό τμήμα του αεροδρομίου της Κολωνίας.

Η αντιπρόεδρος της τουρκικής εθνοσυνέλευσης, Αϊσέ Νουρ Μπαχτσέκαπιλί, εξέδωσε προσωρινό διαβατήριο στο τουρκικό προξενείο, επειδή το διαβατήριό της κλάπηκε στο λόμπι του ξενοδοχείου όπου διέμενε.

Ωστόσο, η γερμανική αστυνομία στο αεροδρόμιο της ανέφερε ότι υπάρχει πρόβλημα με το διαβατήριό της και την οδήγησαν στο τμήμα, μαζί με την αντιπροσωπεία της, όπου παρέμεινε για αρκετές ώρες μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση.

 

Έντονη ήταν η αντίδραση του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη. «Εσείς δέχεστε τρομοκράτες και τους φιλοξενείτε στη χώρα σας, αλλά την αντιπρόεδρο της τουρκικής εθνοσυνέλευσης την καθυστερείτε με τις ώρες στο αεροδρόμιο. Και μετά λένε ότι ο Ερντογάν είναι δικτάτορας. Αν κάνεις αυτό στην αντιπρόεδρο της δικής μου βουλής, πρέπει να πράξω κι εγώ ανάλογα», τόνισε εμφανώς εξοργισμένος ο Ερντογάν.