X

Τουρκικά… “καψώνια” σε Γερμανούς διπλωμάτες

Η “απάντηση” της Άγκυρας στην ωριαία “κράτηση” της αντιπροέδρου της τουρκικής εθνοσυνέλευσης στην Κολωνία.

Ant1news


Διεξοδικοί έλεγχοι ταυτοποίησης σε Γερμανούς διπλωμάτες στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, μετά την “κράτηση” της αντιπροέδρου της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης Αϊσέ Νουρ Μπαχτσεκαπιλί στην Γερμανία.. 

Από την Τετάρτη το βράδυ, οι Γερμανοί διπλωμάτες που επιθυμούν να εισέλθουν ή να εξέλθουν από την Τουρκία από το αεροδρόμιο Ατατούρκ υποβάλλονται σε “διεξοδικούς ελέγχους”, μετέδωσε πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή. Εξαιτίας αυτού του μέτρου τέσσερις  διπλωμάτες έχασαν την πτήση τους την Πέμπτη. 

Τα… καψώνια των Τούρκων στους Γερμανούς διπλωμάτες είναι η “απάντηση” της Άγκυρας στην “κράτηση διάρκειας μιας ώρας” της Αϊσέ Νουρ Μπαχτσεκαπιλί στο αεροδρόμιο της Κολωνίας την Δευτέρα εξαιτίας προβλήματος που προέκυψε στον έλεγχο των απαραίτητων ταξιδιωτικών εγγράφων. 

Ο Γερμανός πρεσβευτής στην ‘Αγκυρα, Μάρτιν Έρντμαν, κλήθηκε στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών την Τετάρτη το βράδυ μετά το περιστατικό με την Μπαχτσεκαπιλί, που προκάλεσε την οργή του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος  απείλησε με “αντίποινα”.