X

Μακελειό στην Κωνσταντινούπολη (φωτο+βίντεο)

Διπλή βομβιστική επίθεση σκόρπισε τον θάνατο έξω από το στάδιο της Μπεσίκτας. Δεκάδες και οι τραυματίες. Στόχος λεωφορείο της αστυνομίας. Η στιγμή της έκρηξης.

Ant1news

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και περισσότεροι από 38 τραυματίστηκαν από την διπλή βομβιστική επίθεση που συγκλόνισε το κέντρο της Κωνσταντινούπολης το βράδυ του Σαββάτου.

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν έξω από το στάδιο της Μπεσίκτας, μόλις είχε τελειώσει ο αγώνας Μπεσίκτας-Μπούρσασπορ και ο κόσμος άρχιζε να βγαίνει έξω.

Σε παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο έξω από το στάδιο και στόχο είχε λεωφορείο των ΜΑΤ οφείλεται η πρώτη έκρξη η οποία ήταν τόσο ισχυρή που ακούστηκε σε πολλές περιοχές. Αμέσως μετά την έκρηξη ακούστηκαν πυροβολισμοί, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Κωνσταντινούπολη, Μαρία Ζαχαράκη.

Η δεύτερη έκρηξη πιθανολογείται ότι προκλήθηκε από καμικάζι αυτοκτονίας, ο οποίος εξερράγη στο πάρκο Μάτσκα, πολύ κοντά στο γήπεδο.

Η δεύτερη έκρηξη, που έγινε σε διάστημα 10 δευτερολέπτων από την πρώτη, φέρεται να έγινε κοντά στο ξενοδοχείο ‘Super Plaza’, που είναι δίπλα σχεδόν στο γήπεδο.

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενημερώνεται συνεχώς από τους αρμόδιους υπουργούς για γεγονός. Ο Ερντογάν απόψε βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη, στην κατοικία του στα Θεραπειά, και είναι μαζί με το γαμπρό του και υπουργό Ενέργειας, Μπεράτ Αλμπαϋράκ.

 

Για το γεγονός ενημερώθηκε ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ, ενώ αμέσως το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο επέβαλε απαγόρευση μετάδοσης. 

 

Για τρομοκρατική ενέργεια έκανε λόγο από την πλευρά του ο υπουργός Μεταφορών της χώρας, Αχμέτ Αρσλάν με ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.  Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την περιοχή γύρω από το στάδιο Vodafone Arena, της ποδοσφαιρικής ομάδας Μπεσίκτας, μετέδωσε δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.

 

Στις εικόνες που πρόβαλαν τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα διακρίνεται το κουφάρι ενός καμένου αυτοκινήτου και δύο εστίες φωτιάς στον δρόμο έξω από το στάδιο.

 

Νωρίτερα ο  υπουργός Εσωτερικών της χώρας  που εκφωνούσε μια ομιλία στην Εθνοσυνέλευση σε μια συνεδρίαση για τον προϋπολογισμό, επισήμανε ότι τουλάχιστον 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν μετά τον αγώνα μεταξύ της Μπεσίκτας και της Μπούρσασπορ και βάσει των πρώτων στοιχείων η έκρηξη προκλήθηκε από ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα που στόχευε λεωφορείο το οποίο μετέφερε αστυνομικούς της μονάδας αντιμετώπισης ταραχών.

 

Πολλοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν σοβαρά στην έκρηξη, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, η έκρηξη σημειώθηκε ενώ είχαν αποχωρήσει από το στάδιο οι οπαδοί των ομάδων, τη στιγμή που οι αστυνομικοί έφευγαν από την περιοχή.