X

Σάλος στην Τουρκία με την φωτογραφία μαθητών που κρατούν κρεμάλες!

Δάσκαλος έβαλε τα παιδιά να κρατούν τις κρεμάλες μέσα στην τάξη. Ανήρτησε τη φωτογραφία στα social media. Τι έγραψε στην λεζάντα. Θύελλα αντιδράσεων.

Ant1news

Δάσκαλος στη συνοικία Μπασάκσεχίρ της Κωνσταντινούπολης έβαλε τους μαθητές του να ποζάρουν κρατώντας κρεμάλες και στη συνέχεια ανήρτησε τη φωτογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γράφοντας «Ή νίκη ή θάνατος… Πρόεδρεεεε… Θέλουμε δικαιοσύνη».

Ο δάσκαλος, Αϋντίν Ερεκμάν, πόσταρε τη φωτογραφία τη Δευτέρα, δύο ημέρες μετά τις επιθέσεις της 10ης Δεκεμβρίου στο Μπεσίκτας, αλλά λίγες ώρες αργότερα την έσβησε και αμέσως απενεργοποίησε το λογαριασμό του στο Facebook, όταν οι αντιδράσεις εναντίον του φούντωσαν και το θέμα έφτασε μέχρι και τη βουλή.

Ο βουλευτής Σμύρνης της αξιωματικής αντιπολίτευσης (CHP), Τουντζάι Οζκάν, ανήρτησε τη φωτογραφία στο Twitter και ζήτησε από τις αρχές να λάβουν δράση, ενώ ανακοίνωσε ότι θα κάνει μήνυση στο δάσκαλο, καλώντας παράλληλα και τις οικογένειες των παιδιών να κάνουν το ίδιο.

 

Αλλά κι άλλος ένας βουλευτής της αντιπολίτευσης, Μουράτ Μπακάν, ζήτησε έρευνα από τον υπουργό Παιδείας της Τουρκίας, ρωτώντας τον ποια ποινή θα επιβάλει εναντίον του δασκάλου. Ο Μπακάν είπε επίσης ότι το να διδάσκουν παιδιά δάσκαλοι σαν τον Ερεκμάν αποτελεί «ανθρωποκτονία».

Ο Τούρκος υπουργός Εργασίας καταδίκασε την πράξη, μιλώντας στη Βουλή, και ανακοίνωσε ότι ο δάσκαλος τέθηκε ήδη σε διαθεσιμότητα.