X

Ερντογάν: υποχρέωση μας να βγάλουμε το μάτι όποιου θέλει να βλάψει την Τουρκία

"Κάναμε κουρέλι την Συνθήκη των Σεβρών" είπε. Κήρυξε "εθνική εκστρατεία κατά της τρομοκρατίας". Τι ζητά απο τους πολίτες.

Ant1news

«Παρόλο που δεν καταφέραμε να επιτύχουμε το στόχο μας, καταφέραμε πάντως να κάνουμε κουρέλια την Συνθήκη των Σεβρών» είπε σήμερα ο ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στην 32η Συνάντηση Περιφερειαρχών στην Άγκυρα.

«Χαλάσαμε το παιχνίδι στον πόλεμο της Ανεξαρτησίας (σημ: εναντίον των Ελλήνων και των τότε συμμάχων)», είπε και συμπλήρωσε ότι «και σήμερα είμαστε αντιμέτωποι με τον κίνδυνο νέων Σεβρών».

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι η χώρα του βρίσκεται μέσα σε πύρινο κλοιό. «Αυτά που ζούμε τώρα είναι τόσο σημαντικά και τόσο κρίσιμα όσο στον πόλεμο της Ανεξαρτησίας. Κάθε μέρα ερχόμαστε αντιμέτωποι με νέους σατανάδες, που δεν τους χωράει ο νους. Προσπαθούν να αμαυρώσουν το μέλλον της περιοχής μας με θρησκευτικούς και εμφύλιους πολέμους. Αυτός είναι ένας πόλεμος δυνάμεων (εξουσίας)».

Στη συνέχεια είπε ότι ‘είναι χρέος τιμής να βγάλουμε το μάτι όποιου επιβουλεύεται την πατρίδα μας. Θα το πληρώσουν ακριβά όσοι θα προσπαθήσουν να το κάνουν. Όποιοι θελήσουν να αλλάξουν τη ρότα της χώρας μας δεν θα τους το επιτρέψουμε. Αυτό έκαναν στο Ιράκ και τη Συρία. Αλλά σε εμάς δεν θα το κάνουν. Δεν θα εγκαταλείψουμε τη χώρα μας, δεν θα πνιγούμε στα νερά της Μεσογείου.

Κήρυξη εθνικής εκστρατείας κατά της τρομοκρατίας

Την ίδια ώρα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κήρυξε πόλεμο ενάντια στην τρομοκρατία λέγοντας ότι δεν μπορεί πλέον η χώρα να αμύνεται.

 

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά «απευθύνομαι από εδώ σε όλους τους πολίτες μας. Ως επικεφαλής του κράτους της Τουρκικής Δημοκρατίας κηρύσσω εθνική επιστράτευση εναντίον όλων των τρομοκρατικών οργανώσεων: το ΡΚΚ, το ΙSIS, τη FETÖ (του ιμάμη Φετουλλάχ Γκιουλέν) και όποια άλλη, όποιο κι αν είναι το όνομά της, οι διακηρύξεις της και οι μέθοδοί της. Όποιος γνωρίζει ο,τιδήποτε σχετικά με τις οργανώσεις αυτές πρέπει να το αναφέρει στις αρχές ασφαλείας μας».

Αναφερόμενος στην παραβίαση της εκεχειρίας στο Χαλέπι είπε ότι θα μιλήσει γι’ αυτό το θέμα απόψε με το Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν.