X

Ισχυρή έκρηξη σε λεωφορείο στην Τουρκία (βίντεο)

Βομβιστική επίθεση σε λεωφορείο, έξω από πανεπιστήμιο της Καισάρειας. Σοκάρουν οι εικόνες από το σημείο. Δεκάδες νεκροί και τραυματίες.

Ant1news

Ισχυρή έκρηξη σε λεωφορείο, το οποίο μετέφερε στρατιώτες, με πολιτικά, αλλά και πολίτες, σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου στην Καισάρεια της ανατολικής Τουρκίας.

Σύμφωνα το Γενικό Επιτελείο του Τουρκικό Στρατού, 13 νεκροί και 48 τραυματίες είναι ο απολογισμός της αιματηρής έκρηξης,

Τα πρώτα στοιχεία κάνουν λόγο για παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο, το οποίο εξερράγη όταν το λεωφορείο πέρασε από δίπλα του.

Η έκρηξη έγινε στην είσοδο του πανεπιστήμιου Ερτζιγιές.

Πρόκειται για ένα πολυσύχναστο μέρος από όπου κάθε μέρα περνάει πάρα πολύς κόσμος, όπως μεταδίδει η ανταπροκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη. Ωστόσο σήμερα τα σχολεία ήταν κλειστά και δεν είχε πολύ κόσμο στην περιοχή.

Σε αυτό το δρόμο υπάρχει ένα αρχηγείο κομαντος και οπως φαίνεται ειχε στόχο στρατιωτες που είχαν Πάρει άδεια και είχαν βγει στην αγορά. Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα για να μεταφέρουν τους τραυματίες.

Απο τις πρώτες ενδείξεις φαίνεται να ειναι τρομοκρατική ενέργεια.

 

Στο σημείο μεταβαίνει ο Υπουργός Εσωτερικών, ενώ έχει ενημερωθεί και ο Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως σε κάθε ανάλογη περίπτωση, έτσι και σε αυτήν, η μετάδοση ειδήσεων έχει διακοπεί κι έτσι οι πληροφορίες προέρχονται κυρίως από τα διεθνή ΜΜΕ.