X

Νέο λουτρό αίματος στην Τουρκία (φωτο+βίντεο)

Τραγικός ο απολογισμός της βομβιστικής επίθεσης σε λεωφορείο στην Καισαρεία της Τουρκίας. Προσοχή! Πολύ σκληρές εικόνες από το σημείο.Η πρώτη αντίδραση Ερντογάν.

Ant1news

Τουλάχιστον 13 νεκροί και 48 τραυματίες είναι, σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Τουρκίας, ο τραγικός απολογισμός της βομβιστικής επίθεσης που έγινε το πρωί του Σαββάτου στην Καισάρεια της Τουρκίας. Σε νεότερο απολογισμό, από το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας, ο αριθμός των τραυματιών ανέρχεται σε 55, οι 12 εκ των οποίων οι 12 σοβαρά.

Η έκρηξη έγινε στις 8:45, τοπική ώρα, και είχε στόχο λεωφορείο που μετέφερε αδειούχους του Σαββατοκύριακο στρατιώτες, με πολιτικά, αλλά και πολίτες.

Όχημα παγιδευμένο με εκρηκτικά εξερράγη την ώρα που το λεωφορείο πέρναγε από δίπλα του, μπροστά σχεδόν στην είσοδο του Πανεπιστημίου Ερτζιγιές.

Πρόκειται για ένα πολυσύχναστο μέρος από όπου κάθε μέρα περνάει πάρα πολύς κόσμος, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη. Ωστόσο σήμερα τα σχολεία ήταν κλειστά και δεν είχε πολύ κόσμο στην περιοχή.

Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα, ενώ αργότερα μετέβη και ο Υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας.

Επτά ύποπτοι έχουν συλληφθεί σε σχέση με την βομβιστική επίθεση κατά του λεωφορείου που μετέφερε στρατιωτικού κι έγινε σήμερα στην Καισάρεια, σύμφωνα  με τον Τούρκο υπουργό των Εσωτερικών.

 

 

 

Ο Ταγίπ Ερντογάν ενημερώθηκε για την επίθεση, που όπως φαίνεται είναι τρομοκρατική ενέργεια, η οποία γίνεται μόλις μία εβδομάδα μετά την ισχυρή διπλή έκρηξη έξω από το γήπεδο της Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη, η οποία έγινε αιτία να χάσουν πολλοί άνθρωποι τις ζωές τους.

Σχολιάζοντας την επίθεση, ο Τούρκος Πρόεδρος, «έδειξε» προς την Συρία, αποδίδοντας την ευθύνη σε »ακραία τρομοκρατική οργάνωση». «Οι επιθέσεις αυτές δεν είναι άσχετες με τις εξελίξεις στην Συρία. Θα δώσουμε τη μάχη μας σε πνεύμα εθνικής επιστράτευσης», είπε σχετικά, ενώ έκανε λόγο για οργανωμένη επίθεση σε βάρος της Τουρκίας.

 

 

Όπως σε κάθε ανάλογη περίπτωση, έτσι και σε αυτήν, έχει διακοπεί η μετάδοση πληροφοριών από τα τουρκικά Μέσα και η ενημέρωση γίνεται μόνο από επίσημες πηγές και διεθνή ΜΜΕ.

Tην επίθεση στην Τουρκία καταδίκασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μέσω μηνύματός του στο Twitter