X

Έλληνας τραυματίας στην δολοφονική επίθεση στην Άγκυρα

Το ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών σε συνέντευξη τύπου που είναι σε εξέλιξη μαζί με τους υπουργούς Άμυνας και Υγείας.

Ant1news

Ένας Έλληνας ομογενής, ο Αναστάσιος Ζιμπιρικάκης, είναι μεταξύ των τριών τραυματιών, στη δολοφονική επίθεση κατά του Ρώσου πρέσβη, στην Άγκυρα.

Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών σε συνέντευξη τύπου, μαζί με τους υπουργούς Άμυνας και Υγείας.

Ο ομογενής τραυματίας φέρει ελαφρά τραύματα και δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του. 

Ο ΑΝΤ1 επικοινώνησε με την ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα, και ενημερώθηκε ότι μόλις βγήκε από το χειρουργείο και είναι καλά. Τον επισκέφτηκε στο νοσοκομείο ο Έλληνας πρόξενος στην Άγκυρα, Δημήτρης Σοφός. Ο Αναστάσιος Ζυμπιρικάκης πυροβολήθηκε στο χέρι, ενώ διαπιστώθηκαν και μερικά γδαρσίματα στο πόδι του.

Ο Αναστάσιος Ζυμπιρικάκης εργαζόταν παλαιότερα στην ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα, αλλά όχι τελευταία, άρα δεν εκπροσωπούσε την πρεσβεία στη συγκεκριμένη εκδήλωση.

Το ελληνικό ΥΠΕΞ καταδικάζει την δολοφονία του Ρώσου πρέσβη

Την απερίφραστη καταδίκη και τον αποτροπιασμό του για την «δολοφονική τρομοκρατική επίθεση» του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα Αντρέι Καρλόφ, εκφράζει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

 

Με ανακοίνωσή του, σημειώνει πως στόχος της επίθεσης ήταν η πρόκληση έντασης και περιφερειακής αποσταθεροποίησης, ενώ κάνει λόγο πως πρόκειται για μία βάρβαρη ενέργεια που προκάλεσε τον τραγικό θάνατο ενός διπλωμάτη, του οποίου το λειτούργημά υπηρετεί εξ ορισμού την προώθηση της ειρήνης και του διαλόγου.

Τέλος, το ΥΠΕΞ απευθύνει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στη ρωσική κυβέρνηση και στα μέλη της οικογενείας του Ρώσου διπλωμάτη.

Την δολοφονία του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα, καταδίκασαν με ανακοινώσεις τους όλα τα κόμματα.