X

Ένοπλος προσπάθησε να εισέλθει στην αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα

Η αστυνομία κρατεί ένοπλο που προσπάθησε να μπει στην πρεσβεία λίγο μετά τη δολοφονία του πρέσβη της Ρωσίας στη Τουρκία, Αντρέι Καρλόφ.

Ant1news

Ένας ένοπλος άντρας προσπάθησε να εισέλθει στην αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα νωρίς σήμερα το πρωί, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο ένοπλος εμποδίστηκε από την αστυνομία και βρίσκεται υπό κράτηση, σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Sabah, η οποία έκανε γνωστό το επεισόδιο μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο Twitter.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ο άντρας πυροβόλησε 8 ή 9 φορές στον αέρα, με όπλο που είχε κρυμμένο στο σακάκι του, φωνάζοντας "για το κακό που μας έχετε κάνει".

Το επεισόδιο συνέβη μετά τη δολοφονία του πρέσβη της Ρωσίας στη Τουρκία, Αντρέι Καρλόφ, ο οποίος σκοτώθηκε σε εγκαίνια έκθεσης σε γκαλερί τέχνης στην Άγκυρα. Τρία άτομα τραυματίστηκαν επίσης στην επίθεση, την οποία το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών θεωρεί τρομοκρατική ενέργεια.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα, ανακοίνωσε ότι οι αμερικανικές διπλωματικές υπηρεσίες στην τουρκική πρωτεύουσα, την Κωνσταντινούπολη, αλλά και τα Άδανα, θα παραμείνουν κλειστές, μετά τους πυροβολισμούς που έριξε άντρας που συνέλαβαν οι αρχές, έξω από την αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα.