X

Ερντογάν: ο Γκιουλέν πίσω από τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, απάντησε σε όσους θέτουν ερωτήματα, γιατί ο δράστης δεν πιάστηκε ζωντανός και έκανε λόγο για διασυνδέσεις του στο εξωτερικό.

Ant1news

Μέλος της οργάνωσης FETO, του Φετουλάχ Γκιουλέν, είναι ο δράστης της επίθεσης του Ρώσου πρέσβη, είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη συνέντευξη τύπου με τον Αλβανό πρόεδρο, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, προσθέτοντας, «ας μην το κρύβουμε πια».

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι από το μέρος που μεγάλωσε μέχρι και το τέλος του αυτό δείχνουν. Είπε επίσης ότι δυστυχώς ακόμη αυτή η βρώμικη οργάνωση υπάρχει μέσα στις ένοπλες δυνάμεις και την αστυνομία της Τουρκίας. «Η εκκαθάρισή τους συνεχίζεται και θα συνεχιστεί».

Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι είχε γνωρίσει το Ρώσο πρέσβη και τον χαρακτήρισε ξεχωριστό διπλωμάτη. Πρόσθεσε ότι ο Αντρέι Καρλόφ ήταν μια προσωπικότητα που δεν επενέβη ποτέ στα εσωτερικά της Τουρκίας αντίθετα προσπαθούσε για την βελτίωση των σχέσεων της Τουρκίας με τη Ρωσία.

Ο Τούρκος πρόεδρος απάντησε και στις κατηγορίες ότι ο δράστης δεν συνελήφθη ζωντανός. «Κάποιοι προβαίνουν σε εικασίες. Γιατί δεν τον συνέλαβαν ζωντανό; Έγινε αυτό, έγινε εκείνο. Αν προσπαθήσεις να τον αφήσεις ζωντανό πώς πληρώσεις το τίμημα όπως τότε στην Κωνσταντινούπολη; Είπαν να τον συλλάβουμε ζωντανό και χάθηκαν πέντε αστυνομικοί.

Ένα άτομο εκεί και σκότωσε πέντε αστυνομικούς μας. Αυτά έχουν να κάνουν με εκείνη τη στιγμή. Μερικές φορές μπορεί να τα καταφέρεις, μερικές φορές όχι. Εκεί όταν πήγε να βάλει το χέρι του στην τσέπη, ο φίλος μας τον χτύπησε από το φόβο ότι θα βγάλει από εκεί βόμβα», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι η αντιπροσωπεία που ήρθε από την Ρωσία συνεχίζει τις έρευνες με τις τουρκικές αρχές και ευχήθηκε να υπάρξει το συντομότερο αποτέλεσμα. «Υπάρχουν κάποια στοιχεία για τις διασυνδέσεις αυτού του προσώπου στο εξωτερικό. Αυτή τη στιγμή οι μυστικές μας υπηρεσίες συνεχίζουν τις έρευνες και το τελικό αποτέλεσμα θα το ανακοινώσουμε», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.