X

Έτσι το “έσκασε” ο μακελάρης του Ρέινα (Βίντεο)

Νέα στοιχεία στο φως της δημοσιότητας για τον τρομοκράτη που αιματοκύλισε το δημοφιλές νυχτερινό κέντρο της Κωνσταντινούπολης. Ενισχύεται το σενάριο πως είχε και συνεργό.

Ant1news

Όσο περνούν οι μέρες και οι προσπάθειες των αρχών για τον εντοπισμό και την σύλληψη του δολοφόνου του Ρέινα είναι ακόμη άκαρπες, νέες πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αλλάζουν άρδην τα δεδομένα για εκείνη την τραγική παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο δημοφιλές νυχτερινό κέντρο.

Πλέον έπειτα από προσεκτική μελέτη των βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας, ενισχύεται η πιθανότητα να υπήρχαν τουλάχιστον δύο τρομοκράτες που πραγματοποίησαν μαζί την επίθεση.

Στα βίντεο μέσα από το κλαμπ, ο δολοφόνος εμφανίζεται με ανοιχτόχρωμο παντελόνι όπως αυτό που φαίνεται να φορούσε σε βίντεο την ώρα που έμπαινε στο ταξί από το Ζεϊτίνμπουρνου για να μεταβεί στο Ρέινα ενώ στο βίντεο που τον εικονίζει να πυροβολάει και να εισέρχεται στο κλαμπ φοράει σκούρο παντελόνι. Η λεπτομέρεια αυτή αναιρεί τις εικασίες ότι άλλαξε ρούχα μέσα στο κλαμπ, πριν αποχωρήσει.

 

Η πληροφορία αυτή ενισχύεται και από τις μαρτυρίες ορισμένων θαμώνων που σώθηκαν από το μακελειό. Μάλιστα ο Σαουδάραβας Χάσαν Χασόγκι, που σώθηκε πέφτοντας στα παγωμένα νερά του Βοσπόρου, δήλωσε σε αραβική ειδησεογραφική ιστοσελίδα ότι είδε τρείς δράστες να πυροβολούν, από τους οποίους η μία ήταν γυναίκα.

Πως το έσκασε ο δράστης από τον τόπο του μακελειού

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της “Χουριέτ” ο δράστης έφυγε τραυματισμένος στο χέρι από καπνογόνο που χρησιμοποίησε φεύγοντας από το νυχτερινό κέντρο.

Μάλιστα, προσπαθώντας να βγει έξω από το Ρέινα ο δράστης, ένας πελάτης τον κλώτσησε, αλλά ο δράστης τον σκότωσε επιτόπου, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη.

 

Ο δράστης του Ρέινα σε πάρκινγκ μετά το φονικό

Ο μακελάρης του Ρέινα, όταν έφυγε από το κέντρο μέσα στα αίματα σαν τραυματίας, πήρε ένα ταξί που τον κατέβασε, όμως, μετά από λίγο. Τότε άρχισε να περπατάει και έφτασε σε ένα σοκάκι, όπου υπήρχε ένα πάρκινγκ. Η κάμερα τον κατέγραψε να μπαίνει στις 01.43. Μπήκε εκεί για να αποφύγει ένα μπλόκο της αστυνομίας στο δρόμο μπροστά του.

Ο δράστης κρατούσε στο ένα χέρι του τσιγάρο και το άλλο ήταν συνεχώς μέσα στην τσέπη του. Τότε τον είδε ο υπεύθυνος του πάρκινγκ, βγήκε από το φυλάκιό του και αρχίζει να του μιλάει. «Τον ρώτησα τι ψάχνει εδώ. Μου είπε σε καλά τουρκικά ότι είχε χάσει το δρόμο και έψαχνε να βγει κάπου. Δεν τον εμπιστεύτηκα και του είπα θυμωμένα “όποιος ψάχνει δρόμο, ρωτάει” και αφού τον έβρισα, του είπα να φύγει. Χωρίς να απαντήσει τίποτα, απομακρύνθηκε», δήλωσε.

Στα ελληνικά νησιά ο δράστης του Ρέινα;

Το φέριμποτ από την αποβάθρα Γενικαπί της Κωνσταντινούπολης φέρεται να πήρε το πρωί της 1ης Ιανουαρίου ο δράστης του μακελειού στο κλαμπ  Ρέινα, σύμφωνα με δημοσίευμα τουρκικής εφημερίδας.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της φιλοκυβερνητικής Ακσάμ, ο δράστης πέρασε στη θάλασσα του Μαρμαρά, στην περιοχή Μπαντίρμα, και από εκεί πήγε στο Μπαλίκεσίρ για να φτάσει στις ακτές του Αιγαίου και από εκεί πέρασε στα ελληνικά νησιά.

Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι τον δράστη βοήθησαν να διαφύγει κάποιες υπηρεσίες πληροφοριών, ωστόσο η ΜΙΤ διατείνεται ότι βρίσκεται κοντά στο να τον συλλάβει.

 

Άλλο δημοσίευμα ωστόσο, της εφημερίδας ‘Γενί Σαφάκ’, αναφέρει ότι ο δράστης κρύβεται ακόμη σε κάποιο σπίτι στην Κων/λη. Η αστυνομία ψάχνει συνεχώς διάφορες κατοικίες που υποψιάζεται ότι μπορεί να βρίσκεται ο δράστης. Έχει κατάσχει επίσης πολλά έγγραφα του ISIS που φέρεται να ήταν μέλος, καθώς επίσης κι έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή. 

Η εφημερίδα συμπληρώνει οτι ο δράστης  ετοίμαζε επί 15 ημέρες την επίθεση και κινήθηκε σε 3 διαφορετικές περιοχές. Επίσης, έγινε γνωστό ότι σέλφι-βίντεο που τράβηξε ο δράστης γυρίστηκε στις 28 Δεκεμβρίου.

 

Πάντως, ο δράστης φαίνεται να γνώριζε πολύ καλά τους χώρους του νυχτερινού κέντρου και εικάζεται ότι πήγε στο Ρέινα μία εβδομάδα πριν από το χτύπημα για να εξερευνήσει το χώρο για μισή ώρα περίπου.