X

Το PKK “βλέπει” πίσω από την επίθεση στη Σμύρνη η Άγκυρα

Για την υπόθεση έχουν προσαχθεί 18 άτομα ενώ ο αστυνομικός που έχασε την ζωή του στην προσπάθειά του να αποτρέψει την επίθεση κηδεύτηκε με τιμές ήρωα.

Ant1news

Το ΡΚΚ ονόμασε πίσω από τη χθεσινή επίθεση στα δικαστήρια της Σμύρνης, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 4 άνθρωποι και περισσότεροι από 10 τραυματίστηκαν, ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης, Μπεκίρ Μποζντάγ, ο οποίος ανακοίνωσε επίσης ότι έχουν προσαχθεί 18 άτομα ύποπτα για την υπόθεση.

Παράλληλα σήμερα πραγματοποιήθηκε διαδήλωση από οπαδούς του κόμματος της αξιωματικούς αντιπολίτευσης  μπροστά από το δικαστικό μέγαρο της Σμύρνης, με διαδηλωτές να καλούν την κυβέρνηση να παραιτηθεί. 

Ο αστυνομικός, που έχασε τη ζωή του χθες στην προσπάθειά του να αποτρέψει την επίθεση, κηδεύτηκε σήμερα με τιμές ήρωα, καθώς εξαιτίας της παρέμβασής του αποτράπηκε πολλή μεγαλύτερη τραγωδία.

Οι φωτογραφίες δείχνουν πώς ο αστυνομικός προσπάθησε να αποτρέψει τους δράστες: 

  

Μιλώντας σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος στην Σανλιούρφα της Τουρκίας αναφέρθηκε στην επίθεση στη Σμύρνη και στη γενναιότητα του Τούρκου αστυνομικού που απέτρεψε μεγαλύτερη καταστροφή και παράλληλα βρήκε την ευκαιρία να τονώσει το εθνικό αίσθημα του λαού του λέγοντας ότι «το να πεθαίνουμε για τη σημαία με την ημισέλινο κάτω από την οποία γεννηθήκαμε, είναι η μεγαλύτερή μας τιμή».

 

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Κωνσταντινούπολη, Μαρία Ζαχαράκη, επανέλαβε ότι κάποιοι μέσω των τρομοκρατικών οργανώσεων προσπαθούν να λυγίσουν την Τουρκία, ωστόσο προειδοποίησε χαρακτηριστικά ότι «στην ιστορία μας ποτέ δεν το σκάσαμε. Όποιοι ρίχνουν επάνω μας την τρομοκρατία, θα τους κάψει η ίδια φωτιά».

 

 

Συγκινεί η ιστορία των παιδιών του αστυνομικού

Όταν οι συνάδελφοί του πήγαν στο σπίτι του να βρουν τη γυναίκα του και να την ενημερώσουν, τα 3 παιδιά του αστυνομικού, μη γνωρίζοντας τι συμβαίνει, δεν τους άνοιξαν λέγοντάς τους ότι «ο μπαμπάς μας δεν είναι στο σπίτι, γι’ αυτό δεν μπορούμε να ανοίξουμε».

Βίντεο από την κηδεία του αστυνομικού