X

“Θάφτηκε” κάτω από το χιόνι η Κωνσταντινούπολη (Βίντεο)

Νέο πιο έντονο κύμα κακοκαιρίας πλήττει σήμερα πολλές περιοχές της Τουρκίας. Έκλεισαν τα στενά του Βοσπόρου. Ακυρώσεις πτήσεων.

Ant1news

Χιονίζει ακατάπαυστα σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, καθώς ένα νέο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας σαρώνει μεγάλα τμήματα της γειτονικής χώρας.

Κλειστά παραμένουν τα σχολεία της Πόλης ενώ ο νομάρχης Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε λήξη της βάρδιας για τους δημοσίους υπαλλήλους στις 15:30 (σ.σ. εκεί οι δημόσιοι υπάλληλοι εργάζονται μέχρι τις 17:00).

Επίσης, ο εθνικός αερομεταφορέας της Τουρκίας (Τurkish Airlines) ανακοίνωσε παύση όλων των πτήσεων μέχρι τις 18.00 το απόγευμα και κανένα αεροπλάνο δεν μπορεί ούτε να απογειωθεί, ούτε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.

Κλειστά παραμένουν τα στενά του Βοσπόρου, μιας και η διέλευση των πλοίων απαγορεύθηκε για λόγους ασφαλείας. Πριν τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση, οι κάτοικοι στα Θεραπειά αντίκρισαν έντρομοι ένα φορτηγό πλοίο που μετέφερε κοντέινερς να περνά… ξυστά από την ακτή εξαιτίας της πυκνής ομίχλης που είχε περιορίσει την ορατότητα.

Η κυκλοφορία στους δρόμους της Πόλης έχει “παραλύσει”. Εκατοντάδες οδηγοί παρέμειναν εγκλωβισμένοι επί ώρες στα αυτοκίνητα τους.

 

Σε ένα ερασιτεχνικό βίντεο που μετέδωσε η Cumhuriyet εμφανίζεται ένας οδηγός να εγκαταλείπει το αυτοκίνητό του, για να μην παρασυρθεί καθώς το όχημα γλιστράει μέσα στο χιόνι.

Στο Εσκισεχίρ μία 40χρονη γυναίκα, μητέρα τριών παιδιών, κινδύνευσε να χάσει τη ζωή της όταν παρασύρθηκε από φορτηγάκι που γλιστρούσε στο χιόνι.

Οι τουρκικές αρχές έχουν συστήσει στους κατοίκους να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

 

Πάνω από όλα χρειάζεται ψυχραιμία, που φαίνεται πως δεν είχε ένας άνδρας στη Σμύρνη, ο οποίος εκτός εαυτού… πέταξε το πλυντήριό του από το μπαλκόνι πάνω σε παρκαρισμένο αυτοκίνητο! Τώρα γιατί θύμωσε… το ψάχνει ακόμη η Αστυνομία που κλήθηκε από τον άτυχο οδηγό.