X

Νέο βίντεο από την επίθεση στο Ρέινα

Στις εικόνες φαίνεται ο δράστης την ώρα που πυροδοτεί χειροβομβίδες. Νέες λεπτομέρειες για τη σύλληψή του.

Ant1news

Νέα στοιχεία για τον δράστη της αιματηρής επίθεση στο κλαμπ Ρέινα της Κωσναντινούπολης τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς έρχονται στο φως ενώ στη δημοσιότητα δόθηκε κι ένα νέα  βίντεο από τη δράση του Μασαρίποφ μέσα στο κλαμπ.

Ο Μασαρίποφ συνελήφθη πριν από μερικές ημέρες και όπως είπε στην αστυνομία η επίθεση έγινε κατόπιν εντολής που πήρε από τη Ράκκα.

Ο άνθρωπος από τον οποίο φέρεται να πήρε την εντολή ο Μασαρίποφ την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, είναι ο Χότζα Ακά (Hoca Aka), ένα από τα υψηλόβαθμα στελέχη του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους, στη Ράκκα.

Στο βίντεο που δημοσιεύουν τα τουρκικά μέσα φαίνεται ο δράστης την ώρα που πυροδοτεί χειροβομβίδες και τραυματίζεται.

Την εντολή για να χτυπήσει την πήρε από τη Ράκκα γύρω στις 21.30 το βράδυ της παραμονής Πρωτοχρονιάς. Μάλιστα έστειλαν στον Μασαρίποφ μέσω ίντερνετ στο τηλέφωνό του φωτογραφίες και βίντεο για το πώς ήταν το εσωτερικό του Ρέινα.

Ο Μασαρίποφ  παντρεύτηκε με θρησκευτικό γάμο την Ντίνα από τη Σενεγάλη για να περάσουν στη Συρία ως παντρεμένοι, αν και υπάρχουν πληροφορίες ότι διατηρούσε σχέση με μια Αιγύπτια, την Τενέ Τανρέ.

Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι οι τρεις γυναίκες που συνελήφθησαν μαζί του δόθηκαν ως «έπαθλο» στον Μασαρίποφ για την επίθεση που πραγματοποίησε, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία Μαρία Ζαχαράκη. Επίσης τα 197 χιλιάδες δολάρια έφτασαν στον Μασαρίποφ μέσω των γυναικών από τη Σενεγάλη και τη Σομαλία και όχι μέσω τράπεζας. Ο γιος του φυγαδεύτηκε μάλλον από την Αιγύπτια και η αστυνομία εξακολουθεί να αναζητά το παιδί.

  

Νέες λεπτομέρειες για τη σύλληψή του

Ο Μασαρίποφ κρύφτηκε κάτω από το κρεβάτι και όταν η αστυνομία τον βρήκε φώναξε “μην με σκοτώσετε” και αντιστάθηκε.

Η τελευταία τηλεφωνική συνομιλία του τρομοκράτη ήταν με μέλος του Ισλαμικού Κράτους στην Σμύρνη. Όταν ο Μασαρίποφ είπε “εντάξει έρχομαι”, η αστυνομία ξεκίνησε την επιχείρηση.

Οι πληροφορίες λένε ακόμη ότι από την πρώτη στιγμή ο δράστης ήταν ήρεμος. Η αστυνομία με την κατάθεσή του προσπαθεί να εντοπίσει και άλλες γιάφκες της οργάνωσης.

Ο Μασαρίποφ αφού μεταφέρθηκε στην ασφάλεια παραπονέθηκε ότι πονούσε το κεφάλι και ανακατευόταν το στομάχι του. Οι γιατροί είπαν όμως ότι δεν υπήρχε τίποτα αλλά επειδή υπήρχε κίνδυνος για εγκεφαλικό ζήτησαν να μην κοιμηθεί για κάποιο διάστημα.