X

Δήμαρχος Άγκυρας: Ξένες δυνάμεις προκαλούν τεχνητούς σεισμούς στην Τουρκία

Συνωμοσία "βλέπει" πίσω από τις σεισμικές δονήσεις που πλήττουν την περιοχή ο Γκιοκτσέκ. Τι έγραψε ο Πάνος Καμμένος στο Twitter...

Ant1news

Ο δήμαρχος της Άγκυρας εξέφρασε σήμερα τον φόβο ότι δυνάμεις εχθρικές έναντι της Τουρκίας προκαλούν τεχνητά σεισμούς για να βλάψουν την οικονομία της χώρας, όπου τις τελευταίες ημέρες έχουν σημειωθεί σεισμικές δονήσεις, γι’ αυτό και καλεί τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις να αναλάβουν δράση!

«Σήμερα στα Δαρδανέλια έγινε ένας μεγάλος σεισμός. Το έψαξα. Υπήρχε ένα πλοίο στην περιοχή που έκανε σεισμικές έρευνες. Αυτό το πλοίο τι έψαχνε και σε ποια χώρα ανήκει, πρέπει να βρεθεί αμέσως. Ας λέει ό,τι θέλει ο καθένας, εγώ ανησυχώ ότι μπορεί να συμβεί ένας σεισμός με τεχνητό τρόπο. Οπωσδήποτε πρέπει να ερευνηθεί και να ενημερωθεί η κοινή γνώμη. Αυτή τη στιγμή κάποιοι θέλουν να προκαλέσουν ένα πλήγμα στην Τουρκία, να προκαλέσουν την οικονομική κατάρρευση της Τουρκίας με ένα σεισμό κοντά στην Κωνσταντινούπολη. Όλα τα υποβρύχια και τα πλοία με μεγάλους εξοπλισμούς γύρω από την Κωνσταντινούπολη, τη θάλασσα του Μαρμαρά και τα Δαρδανέλια πρέπει να ελεγχθούν», έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter o  Μελίχ Γκιοκτσέκ.

Δήμαρχος της τουρκικής πρωτεύουσας από το 1994, ο Μελίχ Γκιοκτσέκ τροφοδοτεί τακτικά τους 3,7 εκατομμύρια συνδρομητές του στο Twitter με παντός είδους δηλώσεις.

 

Οι τελευταίες δηλώσεις του προκάλεσαν κατάπληξη σε πολλούς Τούρκους χρήστες του Ίντερνετ, ενώ άλλοι εξέφρασαν την ανησυχία τους. «Πρέπει να προστατεύσουμε τη χώρα μας», έγραψε ένας χρήστης, ενώ ένας άλλος έκανε λόγο για «εξωφρενικές ανοησίες».

Δύο σεισμικές δονήσεις μεγέθους 5,3 και 5,2 βαθμών έπληξαν χθες και σήμερα την περιοχή του Τσανάκαλε, που βρίσκεται στη βορειοδυτική Τουρκία στο ύψος των στενών των Δαρδανελίων, όπως ανακοινώθηκε από την τουρκική Υπηρεσία Διαχείρισης Καταστάσεων Ανάγκης (AFAD).

Καμμένος: Το παράκανες... Παπαδάκη

Η τοποθέτηση του Δημάρχου της Άγκυρας προκάλεσε την σκωπτική αντίδραση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, ο οποίος έκανε το εξής σχόλιο στο Twitter