X

Νέες γεωτρήσεις σε Μεσόγειο και Μαύρη Θάλασσα προαναγγέλλει η Τουρκία

Και δεύτερο πλοίο θα βγάλει σε Μεσόγειο και Μαύρη Θάλασσα η Άγκυρα, όπως ανακοινώσε σήμερα ο αρμόδιος Υπουργός.

Ant1news

Ο Υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας, Μπεράτ Αλμπαϋράκ ανακοίνωσε ότι η Τουρκία θα πραγματοποιήσει σημαντικές γεωτρήσεις φέτος στη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα.

«Εκτός από το πρώτο πλοίο σεισμολογικών ερευνών ‘Μπαρμπαρός Χαϊρεντίν’, θα ξεκινήσουμε και με δεύτερο πλοίο μας έρευνες, παράλληλα με δισδιάστατες και τρισδιάστατες σεισμικές εργασίες, στη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα» δήλωσε ο  Αλμπαϋράκ.

Ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων που συμμετείχε στη Διάσκεψη Ενέργειας IHS CERAWeek 2017, στην πόλη Χιούστον του Τέξας των ΗΠΑ, προανήγγειλε την έναρξη μιας νέας περιόδου στον τομέα της ενέργειας στην Τουρκία, με νέες επενδύσεις και άλματα.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, ο Μπεράτ Αλμπαϋράκ τονίζοντας ότι πάνω από το 60% των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου παγκοσμίως, βρίσκονται στην περιοχή γύρω από την Τουρκία, συνέχισε λέγοντας:

«Η Τουρκία, η οποία περιτριγυρίζεται από διάφορες πηγές ενέργειας, θα συνεχίσει να εργάζεται με αποφασιστικότητα και με την υπευθυνότητα της πιο ισχυρής και σταθερής χώρας να διαδραματίζει ρόλο στον τομέα του ασφαλούς ανεφοδιασμού ενέργειας, στην περιοχή της».

Ο Μπεράτ Αλμπαϋράκ υπογράμμισε ότι η Τουρκία τα τελευταία χρόνια πραγματοποιεί σημαντικές επενδύσεις στους τομείς αποθήκευσης φυσικού αερίου και διαφοροποίησης πηγών και ανέφερε ότι οι επενδύσεις αυτές θα συνεχιστούν.