X

Μπιναλί Γιλντιρίμ: θα προχωρήσουμε σε σκληρά αντίποινα έναντι της Ολλανδίας

Την οργή του Τούρκου Πρωθυπουργού προκάλεσαν οι απαγορεύσεις της ολλανδικής κυβέρνησης σε δύο Υπουργούς του. Ψυχραιμία ζητεί από τους Τούρκους της Ολλανδίας.

Ant1news

«Έχουμε διαμαρτυρηθεί με τον πιο έντονο τρόπο και έχουμε διαμηνύσει στις ολλανδικές αρχές ότι θα υπάρξουν αντίποινα με τους πιο σκληρούς τρόπους, για την ανάρμοστη αυτή συμπεριφορά, η οποία αρχικά απαγόρευσε την προσγείωση του αεροπλάνου που μετέφερε τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών και στη συνέχεια εμπόδισε την υπουργό Οικογενειακών Υποθέσεων να εισέλθει στο τουρκικό προξενείο στο Ρότερνταμ, απελαύνοντάς την από την χώρα» σημείωσε στην γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρωθυπουργός  Γιλντιρίμ, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη.

«Οι δήθεν Ευρωπαίοι φίλοι που σε κάθε ευκαιρία εμφανίζονται ως υπερασπιστές της δημοκρατίας, της ελευθερίας έκφρασης και των δικαιωμάτων του ανθρώπου, δυστυχώς για άλλη μία φορά έμειναν μετεξεταστέοι στην υπόθεση αυτή», τόνισε ο Τούρκος πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι «θα απαντήσουμε αναλόγως  σε αυτή  την  απαράδεκτη συμπεριφορά που έδειξαν στους υπουργούς που φέρουν διπλωματική ασυλία αλλά και στην Τουρκία».

Ο Πρωθυπουργός Γιλντιρίμ σε δηλώσεις, επίσης μέσω τηλεφώνου, σε ένα ιδιωτικό  τηλεοπτικό κανάλι τόνισε ότι η Ολλανδία δεν συμμορφώθηκε στους κανόνες διπλωματίας και της ευγένειας και στο περιθώριο αυτό απευθυνόμενος στους Τούρκους ομογενείς τους ζήτησε να «παραμείνουν ψύχραιμοι» .

Ο Γιλντιρίμ  ζήτησε από όλους τους Τούρκους υπηκόους που βρίσκονται στην Ολλανδία να  παραμείνουν  ψύχραιμοι και να μην παρασυρθούν στις προκλήσεις και τόνισε ότι η  καλύτερη απάντηση θα είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 16ης Απρίλιου.

«Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι όλα όσα διαδραματίζονται σήμερα στην Ολλανδία είναι τελείως προϊόν εσωτερικής πολιτικής, δηλαδή λόγω των εκλογών που θα διεξαχθούν στις 15 Μαρτίου στη χώρα», διευκρίνισε ο Γιλντιρίμ και σημείωσε:

«Όποιες συνθήκες και να επικρατούν  δεν δικαιολογούν από την πλευρά μας την απαράδεκτη συμπεριφορά της ολλανδικής κυβέρνησης και γι’ αυτό  θα υπάρξουν αντίποινα με τον πιο σκληρό τρόπο».