X

Ερντογάν: όσο οι Ευρωπαίοι με αποκαλούν δικτάτορα θα τους λέω φασίστες

Ούτε βήμα πίσω, δεν κάνει ο Ερντογάν συντηρώντας την κόντρα με την ΕΕ. Τι είπε για την απόφαση της Βρετανίας για Brexit.

Ant1news

Συνεχίζει να ρίχνει «λάδι στη φωτιά» ο Ερντογάν, συντηρώντας την ένταση στις σχέσεις Τουρκίας –ΕΕ με νέες δηλώσεις.

Μιλώντας στην τουρκική τηλεόραση ο Πρόεδρος της Τουρκίας διαπίστωσε, «έχεις την ελευθερία να αποκαλείς τον Ερντογάν δικτάτορα, αλλά ο Ερντογάν δεν έχει την ελευθερία να τους αποκαλεί φασίστες ή ναζί».

Ο Ερντογάν συνέχισε λέγοντας, «μην το εκλάβετε ως επίθεση, αλλά εγώ θα εξακολουθήσω να τους αποκαλώ φασίστες, για όσο εκείνοι με αποκαλούν δικτάτορα».

Στο στόχαστρο του Προέδρου της Τουρκίας μπήκε και ο Πρόεδρος της Γερμανίας, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ, λέγοντας πως «ο Γερμανός Πρόεδρος έκανε μία δήλωση που στόχευσε σε μένα, παρ' ότι συνδεόμαστε με στενή φιλία. Εύχομαι να μην είχε κάνει ποτέ αυτή τη δήλωση».

Αναφερόμενος στη Γερμανία και στην Ολλανδία, είπε ότι χρησιμοποίησε τη σύγκριση με τους ναζί στο πλαίσιο του ορισμού της λέξης, τονίζοντας πως δεν υπάρχει διεθνές δίκαιο όταν δεν επιτρέπουν στον Υπουργό του να πάει στο Ρότερνταμ.

 Δήλωσε επίσης ότι το πρόβλημα με την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι με ορισμένες χώρες, ενώ αναγνωρίζει την απόφαση της Βρετανίας για Brexit.