X

Νέες απειλές Ερντογάν κατά της ΕΕ

Νέα ένταση με την ΕΕ πυροδοτεί ο Τούρκος Πρόεδρος. Απειλεί με  δημοψήφισμα για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ. Γιατί τα έβαλε και με την Ελβετία;

Ant1news

Λάδι στη φωτιά της κρίσης που έχει προκαλέσει με την Ευρώπη, ρίχνει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην προσπάθεια του να προσελκύσει τους εθνικιστές για να του χαρίσουν τις πολυπόθητες υπερεξουσίες Σουλτάνου.

Ο Τούρκος Πρόεδρος ρίχνει πλέον στο τραπέζι το χαρτί της οριστικής ρήξης με την Ε.Ε απειλώντας με δεύτερο δημοψήφισμα για το αν η χώρα του θα συνεχίσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις, τοποθετώντας εμμέσως ολόκληρη την Ευρώπη σε έναν άτυπο άξονα του κακού που στρέφεται εναντίον της Τουρκίας.

«Θα μπορούσαμε να επιλέξουμε να προχωρήσουμε και σε ένα δεύτερο δημοψήφισμα σχετικά με τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την  Ε.Ε και θα συμμορφωνόμασταν με όποια απόφαση λάμβαναν οι πολίτες μας σε αυτό. Πρέπει να το κάνουμε. Το έτος ήταν το 1963 όταν ξεκίνησαν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις και τώρα έχουμε 2017. Η Τουρκία περιμένει εδώ και 54 χρόνια», τόνισε ο Ερντογάν.  

Ο Ερντογάν τα βάζει και με την Ελβετία

Ο Τούρκος πρόεδρος,  στην προσπάθειά του να συσπειρώσει το σώμα ενόψει της 16ης Απριλίου δεν έχει διστάσει να συγκρουστεί με Γερμανία, Ολλανδία και  Αυστρία, που τόλμησαν να απαγορεύσουν τις συγκεντρώσεις υπέρ του Ερντογάν σε ευρωπαϊκό έδαφος. Και στο στόχαστρο του μπαίνει τώρα και η Ελβετία. Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Ελβετό επιτετραμμένο  προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Βέρνη υπέρ του «όχι» στο δημοψήφισμα, με την Άγκυρα να καταγγέλλει πως οι διαδηλωτές υποστηρίζουν την τρομοκρατία  καθώς μεταξύ άλλων κρατούσαν ένα πανό πλακάτ με συνθήματα υπέρ της δολοφονίας του Ερντογάν.

«Ριζοσπαστικές τρομοκρατικές οργανώσεις τοποθέτησαν μια εικόνα μου έξω από κοινοβούλιο της Ελβετίας, που δείχνει ένα όπλο να σημαδεύει το κεφάλι μου.  Μπορεί κανείς να το διανοηθεί; Και αυτή η χώρα είναι η Ελβετία», είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος Πρόεδρος. 

Εκλογές με άρωμα... Ερντογάν στην Βουλγαρία 

Η σκιά του Ερντογάν πλανάται και πάνω από τις κάλπες που έχουν στηθεί στη Βουλγαρία με εκατομμύρια πολίτες εν μέσω πρωτοφανούς έντασης στις σχέσεις Σόφιας - Άγκυρας να προσέρχονται για να εκλέξουν το νέο τους κοινοβούλιο. Στα βουλγαρο-τουρκικά σύνορα πολίτες εμπόδισαν την είσοδο λεωφορείων που μετέφεραν από την Τουρκία τουρκικής καταγωγής Βούλγαρους υπηκόους για να ψηφίσουν με το καθεστώς του Σουλτάνου να κατηγορεί την Βουλγαρία ότι ασκεί πιέσεις σε τουρκικής καταγωγής ψηφοφόρους να μην ψηφίσουν το κόμμα της προτίμησής τους και την  Σόφια να καταγγέλλει την Άγκυρα για ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της.