X

Χουριέτ: καρκινοπαθείς από την Ελλάδα έρχονται για θεραπεία στην Τουρκία

Τι υποστηρίζει το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας για την κατάσταση της Υγείας στην χώρα μας.

Ant1news

Έλληνες καρκινοπαθείς πηγαίνουν στα νοσοκομεία της Τουρκίας για θεραπεία, υποστηρίζει σε δημοσίευμά της η τουρκική εφημερίδα "Χουριέτ" σχολιάζοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν κάνει όσα υποσχέθηκε και το σύστημα Υγείας έχει καταρρεύσει.

Στο άρθρο αναφέρεται ότι η κρίση στην Ελλάδα έχει πλέον σοβαρές επιπτώσεις σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας. Ασθενείς από την Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα ή τα νησιά του Αιγαίου δεν μπορούν να βρουν φάρμακα για την χημειοθεραπεία τους, γράφει η εφημερίδα, συμπληρώνοντας ότι τα νοσοκομεία στην Αθήνα υπόκειναι σε όλο και περισσότερες περικοπές και ότι λόγω της συνεχιζόμενης πολιτικής αυτού του είδους αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς.

Το δημοσίευμα φέρεται να  φιλοξενεί δηλώσεις ασθενών που απευθύνονται το τελευταίο διάστημα στην Τουρκία προκειμένου να βρουν τα απαιτούμενα φάρμακα, αλλά και γιατρών που λένε ότι τα τελευταία χρόνια δεν υπάρχουν στην Ελλάδα συγκεκριμένα σκευάσαμτα «διότι οι εταιρείες δεν τα φέρνουν πια, φοβούμενες ότι το κόστος τους δεν θα ξεπληρωθεί ποτέ από το Δημόσιο». 

«Η κρίση στα ελληνικά νοσοκομεία έχει επιδεινωθεί εξαιτίας της αποτυχίας του Τσίπρα. Πολλοί ασθενείς πηγαίνουν είτε στην Βουλγαρία, είτε στα Σκόπια, είτε στην Τουρκία καθημερινά για να εξυπηρετηθούν» σημειώνει ο αθρογράφος.