X

Γιλντιρίμ: Η σταθερότητα της Τουρκίας προκαλεί πανικό στη Δύση

Κάποιες ευρωπαϊκές χώρες συνεργάζονται με τρομοκρατικές οργανώσεις, είπε ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας και υποστήριξε ότι η Ευρώπη δεν θέλει το «Ναι» στο δημοψήφισμα.

Ant1news

 

Η σταθερότητα που έχει πετύχει η Τουρκία κατά τα τελευταία χρόνια προκαλεί πανικό στην Ευρώπη, είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ, σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στη Σμύρνη.

Η εκστρατεία αμαύρωσης της Τουρκίας στην Ευρώπη κατά το τελευταίο διάστημα οφείλεται στη σταθερότητα που έχει πετύχει η Τουρκία σε κάθε πεδίο, σημείωσε ο Γιλντιρίμ, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1, στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη.

Το ποσοστό κάλυψης των εξοπλιστικών αναγκών από την εγχώρια αμυντική βιομηχανία ανήλθε από το 24% στο 65%, ανέφερε ο Τούρκος πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως έχουν μειώσει την εξάρτηση από το εξωτερικό σε αρκετούς τομείς.

Όλος ο κόσμος παρακολουθεί με θαυμασμό τα γιγαντιαία έργα που έχουμε ξεκινήσει, ανέφερε ο Γιλτιρίμ και πρόσθεσε πως συνεχίζουν με γοργούς ρυθμούς την κατασκευή του μεγαλύτερου αεροδρομίου στον κόσμο και πως αυτό προκαλεί πανικό στη Δύση.

Το παρόν σύστημα διακυβέρνησης εμποδίζει την Τουρκία να κινηθεί με μεγαλύτερη ταχύτητα, γι’ αυτό θέλουμε να φέρουμε το νέα σύστημα διακυβέρνησης, είπε ο Γιλντιρίμ.

Η Ευρώπη δεν θέλει τη συνταγματική αναθεώρηση στην Τουρκία και γι’ αυτό ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες προσπαθούν με κάθε είδους ρατσιστικές πρακτικές να το εμποδίσουν, ανέφερε.

«Κάποιες ευρωπαϊκές χώρες συνεργάζονται με τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η τρομοκρατική οργάνωση FETÖ, το PKK και το DHKP-C και πασχίζουν να μην περάσει το δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση στην Τουρκία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Το alter ego του Ερντογάν στη μάχη του "Ναι"

Νέες "ρουκέτες" Ερντογάν κατά πάντων