X

Τρομοκρατική επίθεση η έκρηξη στο Ντιγιαρμπακίρ (βίντεο)

Σε τρομοκράτες απέδωσε ο Υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας την έκρηξη που προκάλεσε τον θάνατο τριών ανθρώπων σε κτήριο της αστυνομίας.

Ant1news

Νέα τροπή στην υπόθεση της έκρηξης που σημειώθηκε σε κτήριο της Αστυνομίας στο Ντιγιάρμπακιρ, καθώς ο Υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, δήλωσε σήμερα σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Haberturk ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.

Σύμφωνα με τον Τούρκο Υπουργό, οι τρομοκράτες έσκαψαν μία σήραγγα για να φθάσουν στο αστυνομικό τμήμα και να τοποθετήσουν τα εκρηκτικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος είχε αποκλείσει χθες το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας, ενώ τα τουρκικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι η έκρηξη προκλήθηκε στη διάρκεια επισκευής τεθωρακισμένου οχήματος.

Άλλοι δύο άνθρωποι, που νοσηλεύονταν σε σοβαρή κατάσταση, υπέκυψαν τελικά στα τραύματά τους, ανεβάζοντας τον απολογισμό των θυμάτων της έκρηξης σε τρεις.

Το Ντιγιάρμπακιρ είναι η μεγαλύτερη πόλη στη νοτιοανατολική Τουρκία, όπου αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) διεξάγουν ένοπλο αγώνα για περισσότερες από τρεις δεκαετίες με σκοπό την αυτονομία των Κούρδων. Η βία έχει αναζωπυρωθεί μετά την κατάρρευση μιας εκεχειρίας τον Ιούλιο του 2015.

Την Κυριακή διεξάγεται ένα πολύ αμφιλεγόμενο δημοψήφισμα για την επέκταση των εξουσιών του Πρόεδρου Ταγίπ Ερντογάν, μια αναθεώρηση του Συντάγματος στην οποία αντιτίθενται πολλοί στο κυρίως κουρδικό νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας.