X

Ερντογάν: δεν μπορώ να ζήσω ως αιχμάλωτος σε εδάφη γκιαούρηδων

Ο «Σουλτάνος» ξαναχτύπησε τέσσερις μέρες πριν από το κρίσιμο δημοψήφισμα. Τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Ant1news

Το βράδυ του πραξικοπήματος διηγήθηκε πάλι ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε κοινή εκπομπή τριών καναλιών (ATV, A Haber, A News) και εξήγησε τι απάντησε στον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου που του πρότεινε να τον πάει στα ελληνικά νησιά που ήταν δίπλα για να τον σώσει.

«Σερκάν του είπα, εγώ θέλω να πεθάνω στα χώματα της πατρίδας μου, δεν θα πάω σε εδάφη γκιαούρηδων για να ζήσω εκεί μια ζωή ως αιχμάλωτος», είπε ο Ερντογάν, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη.

Ο «Σουλτάνος» οξύνει την επιθετική ρητορική του, τόσο προς την Ελλάδα, όσο και γενικότερα προς την Ευρώπη, όσο πλησιάζει η μέρα του δημοψηφίσματος, η ερχόμενη Κυριακή 16 Απριλίου.

Οι κάλπες για τους Τούρκους του εξωτερικού έχουν ήδη κλείσει και οι ψήφοι τους θα καταμετρηθούν μαζί με των Τούρκων που ζουν στην επικράτεια της Τουρκίας την ερχόμενη Κυριακή.

Η επέκταση των εξουσιών του Προέδρου της Τουρκίας, είναι το διακύβευμα του δημοψηφίσματος.

Αντιφατικές οι δημοσκοπήσεις

Χωρίς να βγάζουν ακόμη νούμερα και ποσοστά, ωστόσο κάποιες εταιρείες δημοσκοπήσεων προβαίνουν σε εκτιμήσεις για το αποτέλεσμα, που είναι τελείως όμως αντιφατικές.

Η εταιρεία ‘Avrasya’ εκτιμά ότι οπωσδήποτε σε αυτό το δημοψήφισμα θα βγει το ‘όχι’ με μεγάλη διαφορά. «Εάν βγει το ‘ναι’ θα κλείσουμε την εταιρεία», προαναγγέλλουν.

Η εταιρεία ‘ΑΝΑR’ εκτιμά ότι το ‘ναι’ προπορεύεται και αυτή τη στιγμή είναι στο 52% έναντι 48% του ‘όχι’. Μέσω twitter ο διευθυντής της εταιρείας, Ιμπραχίμ Ουσλού, ανέφερε ότι οι ψήφοι του εξωτερικού θα αυξήσουν το ‘ναι’.