X

Γιλντιρίμ: η Τουρκία ανοίγει μια νέα σελίδα στη δημοκρατική της ιστορία

Μήνυμα ενότητας από τον Τούρκο πρωθυπουργό, ο οποίος ευχαρίστησε τον λαό του για την ψήφο του

Ant1news

Μήνυμα ενότητας προσπάθησε να στείλει ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ, λίγο πριν ανακοινωθεί το τελικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Τουρκία.

Ο Γιλντιρίμ, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία Μαρία Ζαχαράκη, ευχαρίστησε το λαό του για την ψήφο του και προσπάθησε να βάλει μία τελεία στο αποτέλεσμα παρά τις προθέσεις της αντιπολίτευσης να ζητήσει την επανακαταμέτρηση των ψήφων στο μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας λόγω του οριακού ‘ναι’.

«Ο λαός έβαλε μια τελεία με αυτό το αποτέλεσμα. Η βούληση του λαού, το ‘ναι’ είναι  κορώνα στο κεφάλι μας. Δεν υπάρχει χαμένος μετά από αυτή την εκλογική αναμέτρηση. Όλο το έθνος είναι νικητής. Αυτό το δημοψήφισμα τελείωσε με επιτυχία. Θα αξιοποιήσω το αποτέλεσμα με τον καλύτερο τρόπο».

Και συνέχισε τον πύρινο λόγο του:

«Όσοι δεν το ξέρουν, ας το μάθουν, όσοι δεν το άκουσαν ας το ακούσουν, είμαστε αδέλφια, ένα σώμα, ένα έθνος. Οι προδότες ας το βάλουν καλά στο νου τους. Αυτό το έθνος έδειξε ότι δεν θα υποκύψει σε καμία απειλή, σε καμία ξένη παρέμβαση».

Έκανε λόγο για μία διαφορετική σελίδα στη δημοκρατία της, ωστόσο οι διαφορετικές απόψεις δεν θα διχάσουν την Τουρκία, όπως είπε.

Αφού ευχαρίστησε το λαό, έστειλε ένα μεγάλο ευχαριστώ και στον αρχηγό και ιδρυτή του κόμματός μας, τον Ερντογάν.