X

Σάλος στην Τουρκία: μαθητές νηπιαγωγείου έκαναν αναπαράσταση στο πραξικόπημα (βίντεο)

Το περιστατικό συνέβη στην Καισάρεια κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων για την «Ημέρα Εθνικής Κυριαρχίας» και για την «Ημέρα του Παιδιού»...

Ant1news

Δάσκαλοι νηπιαγωγείου έβαλαν παιδάκια να παίξουν σε παράσταση  με θέμα το… αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου καλοκαιριού στην Τουρκία.

Το περιστατικό συνέβη στην Καισάρεια, την Κυριακή, κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων για την  «Ημέρα Εθνικής Κυριαρχίας» και για την «Ημέρα του Παιδιού», παρουσία του τοπικού κυβερνήτη, του δημάρχου και άλλων τοπικών αξιωματούχων.

Οι παραστάσεις που παρουσίασαν τα παιδιά ήταν δύο. Το ένα αφορούσε στο αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου και το άλλο στη μάχη της Καλλίπολης, που έγινε κατά την διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.

Οι μικροί πρωταγωνιστές κρατούσαν όπλα στην παράσταση, ενώ κάποιοι από αυτούς αναγκάστηκαν να κάνουν τους νεκρούς. Μάλιστα, ένα παιδάκι κάνοντας τον νεκρό το σκέπασαν και με την τουρκική σημαία. 

Πολλοί από τους θεατές φαίνεται πως ένιωσαν άβολα με αυτό που παρακολουθούσαν. Μάλιστα, μια κλινική ψυχολόγος που μίλησε στην εφημερίδα Hurriyet τόνισε ότι τα παιδιά των νηπιαγωγείων είναι πολύ μικρά για αυτό το είδος θεατρικών έργων. «Τα παιδιά στο λύκειο ή στο γυμνάσιο μπορούν να κατανοήσουν καλύτερα την κατάσταση» και πρόσθεσε ότι οι σκηνές βίας θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά τα παιδιά σε τόσο μικρή ηλικία.