X

Οργισμένη αντίδραση της Άγκυρας για το κάψιμο της τουρκικής σημαίας στην Αθήνα

Το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε την ενέργεια και αξίωσε τη σύλληψη των υπευθύνων.

Ant1news

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία καταδικάζει το κάψιμο της τουρκικής σημαίας στην Αθήνα, στη διάρκεια διαδήλωσης για τη Γενοκτονία των Αρμενίων.

«Καταδικάζουμε με σθένος το κάψιμο της τουρκικής σημαίας κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων που έλαβαν χώρα στις 24 Απριλίου στην Αθήνα με αφορμή τη δήθεν επέτειο των γεγονότων του 1915», αναφέρει η ανακοίνωση.

Σημειώνεται μάλιστα πως η τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα αξίωσε οι Ελληνικές Αρχές να προβούν άμεσα στη σύλληψη των υπευθύνων.

«Αυτή η ενέργεια έγινε σε βάρος της σημαίας μας, η οποία αντιπροσωπεύει την ανεξαρτησία και τις ιερές αξίες του τουρκικού έθνους. Απαιτούμε οι δράστες να προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης, το συντομότερο δυνατόν», υπογραμμίζεται.

 

Υπενθυμίζεται ότι το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών επέκρινε και τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, που χαρακτήρισε τη Γενοκτονία των Αρμενίων ως «μεγάλη καταστροφή». Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, η Άγκυρα έκανε λόγο για «προπαγανδιστικές μεθοδεύσεις των ακραίων κύκλων των Αρμενίων», που στόχο έχουν την παραπληροφόρηση της διεθνούς κοινής γνώμης.