X

Τουρκία: βρέθηκε σκελετός Ρώσου 150 ετών! (βίντεο)

Αντιμέτωποι με ένα συγκλονιστικό όσο και ιστορικό θέαμα βρέθηκαν εργάτες στην ανατολική Τουρκία. Ποιος ήταν ο γενειοφόρος στρατιώτης.

Ant1news

Μπροστά σε ένα απίστευτο θέαμα βρέθηκαν εργάτες που πραγματοποιούσαν οικοδομικές εργασίες στην περιοχή Άρνταχα της Τουρκίας.

Οι εργάτες που ήρθαν αντιμέτωποι με ένα φέρετρο, το άνοιξαν για να διαπιστώσουν ότι μέσα κείτονταν ο σκελετός ενός άνδρα, ο οποίος ήταν σε εξαιρετική κατάσταση.

Την ίδια ώρα, το παρουσιαστικό του «μαρτύρησε» και την καταγωγή του, αφού όπως φαίνεται από τα γένια του, που ακόμα υπάρχουν, πρόκειται για Ρώσο ορθόδοξο στρατιώτη ο οποίος προφανώς σκοτώθηκε στο Ρωσοτουρκικό πόλεμο το 1877- 1878.

Οι εργάτες ειδοποίησαν αμέσως την αστυνομία και στο σημείο μετέβησαν και αρχαιολόγοι, οι οποίοι συμπέραναν πιθανότατα ότι πρόκειται για στρατηγό που είχε πολεμήσει για την επανάκτηση εδαφών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, πριν από 150 χρόνια.

Όπως παρατήρησε ο αρχαιολόγος Μεχμέτ Σολάκλιογλου, στο φέρετρο του στρατιώτη που ετάφη με χριστιανική τελετή,  δεν υπήρχε κανένα αντικείμενο αξίας, παρά μόνο η σορός και τα ρούχα του. «Τίποτε άλλο», είπε χαρακτηριστικά ο αρχαιολόγος.

Ο επικεφαλής του Μουσείου Καρς, που βρίσκεται στην περιοχή, είπε ότι πάνω στη στολή του υπήρχαν τρία αστέρια και ο αριθμός «20», προφανώς το νούμερό του ως πολεμιστής.