X

“Πυρά” Ερντογάν κατά Ομπάμα και Τραμπ

Τι δήλωσε o Tούρκος Πρόεδρος για την Συρία και τον ISIS, λίγο πριν αναχωρήσει για την συνάντηση του με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ στον Λευκό Οίκο.

Ant1news

«Μετά τη συνάντησή μου με τον Τραμπ θα λάβουμε την τελική μας απόφαση», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε Τούρκους δημοσιογράφους, λίγο πριν αναχωρήσει από την Κίνα για τις ΗΠΑ, όπου θα έχει τις καθοριστικές, για τις σχέσεις των δύο χωρών, συνομιλίες με τον Αμερικανό πρόεδρο, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη. 

«Εάν είμαστε στρατηγικοί σύμμαχοι πρέπει να λάβουμε την απόφασή μας στο πλαίσιο της συμμαχίας. Εάν υπάρχουν σκιές στην συμμαχία, πρέπει να κοιτάξουμε να βρούμε τη λύση μόνοι μας. Δεν θα επιτρέψουμε προσεγγίσεις του τύπου η συμμαχία να είναι εναντίον της Τουρκίας», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος σχολιάζοντας την απόφαση των Αμερικανών να εξοπλίσουν τους Κούρδους της Συρίας.

Σε ερώτηση εάν η Τουρκία καθυστέρησε στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι αυτό είναι εξ ολοκλήρου ψέμα, τονίζοντας «το να λέει κανείς ότι δεν κάναμε αγώνα κατά του ISIS είναι προδοσία. Είναι συκοφαντία της κυβέρνησης Ομπάμα».