X

Ηχητικό ντοκουμέντο καίει τον Ερντογάν για τα επεισόδια κατά των Κούρδων

Ο Τούρκος πρόεδρος έδωσε την εντολή για την αιματηρή επίθεση κατά των Κούρδων, σύμφωνα με την ιστοσελίδα "The Daily Caller".

Ant1news

Την εντολή για την αιματηρή επίθεση εναντίον των Κούρδων διαδηλωτών, έξω από την κατοικία του Τούρκου Πρέσβη στην Ουάσιγκτον, έδωσε προσωπικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποκαλύπτει η συντηρητική ιστοσελίδα «The Daily Caller», παρουσιάζοντας ηχητική ανάλυση του επίμαχου βίντεο.

Ένας μηχανικός που ειδικεύεται στην επεξεργασία ήχου απομόνωσε τα λόγια των ανδρών ασφαλείας του προέδρου της Τουρκίας, ο οποίος απαθής έβλεπε να εκτυλίσσονται μπροστά του οι βίαιες συγκρούσεις.

Σύμφωνα με την αμερικανική ιστοσελίδα, το συγκεκριμένο γεγονός έχει αυξήσει την ήδη υπάρχουσα διπλωματική ένταση ανάμεσα στην Αμερική και την Τουρκία και έρχεται να προστεθεί σε μια κρίσιμη χρονική συγκυρία όπου η διεθνής κοινότητα κατηγορεί τον Ερντογάν για καταστολή της αντιπολίτευσης στην Τουρκία.

Χθες, η τουρκική αστυνομία προχώρησε σε έφοδο στα γραφεία της καθημερινής εφημερίδας της Αντιπολίτευσης Sözcü, συλλαμβάνοντας όλους όσοι βρίσκονταν στα γραφεία της.

Εντάλματα σύλληψης έχουν εκδοθεί εναντίον του ιδιοκτήτη της τουρκικής εφημερίδας, του διευθυντή της διαδικτυακής έκδοσης της εφημερίδας, του οικονομικό διευθυντή και μίας συντάκτριας. Και οι 4 κατηγορούνται για σχέσεις με το κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος έχει κατονομαστεί από τον Ερντογάν ως ο οργανωτής του πραξικοπήματος εναντίον του.