X

Ο Ερντογάν και πάλι στην ηγεσία του ΑΚΡ

Θα κυνηγήσω τους Γκιουλενιστές, ακόμα κι αν πρόκειται για τον πατέρα μου ή τον γιό μου είπε ο «Σουλτάνος» που επιτέθηκε για ακόμα μια φορά στην ΕΕ.

Ant1news

«Κάθε τέλος σημαίνει μία νέα αρχή» είπε ο  Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που λίγο πριν αναλάβει εκ νέου τα ηνία  του ΑΚΡ μιλησε στο έκτακτο συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος.  

«Ο αποχωρισμός  μας ήταν  απλά ‘νομικού χαρακτήρα’. Οι καρδιές μας ποτέ δεν αποχωρίσθηκαν», σημείωσε ο Ερντογάν, υπενθυμίζοντας την αποχώρησή του από την ηγεσία του κόμματος του πριν από 3 χρόνια.

«Που είχαμε μείνει» είπε ο Ταγίπ Ερντογάν στην ίδια αίθουσα που τον υποδέχθηκε έπειτα από 998 ημέρες, τονίζοντας ότι το « σήμερα» αποτελεί το ορόσημο για μία νέα αρχή για την ολοκλήρωση όλων των στόχων, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη.

Ο Ερντογάν εξελέγη όπως αναμενόταν Πρόεδρος του ΑΚΡ, λαμβάνοντας 1.414 ψήψους επί του συνόλου των 1.470 συνέδρων.

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφερόμενος και στο θέμα του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου τόνισε  ότι η Τουρκία δεν μπορεί να « σηκώσει» το βάρος μιας άλλης  απόπειρας προδοσίας.

«Ούτε η  FETÖ, ούτε το ΡΚΚ, ούτε ο ISIS είναι προσωπική μου υπόθεση» διαμήνυσε ο Τούρκος για να υπογραμμίσει ότι η υπόθεση αυτή «αφορά το μέλλον της χώρας μας, είναι θέμα επιβίωσης».

Και στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα προς τους Γκιουλενιστές είπε πως «είτε είναι ο πατέρας μου, είτε είναι ο γιος μου θα στραφώ εναντίον τους».

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφερόμενος και στο θέμα άρσης  της Κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης που  εφαρμόζεται στην Τουρκία, είπε.

 

 «Η Γαλλία κήρυξε  περίπου πριν από 1 ή 1.5 χρόνο την ίδια κατάσταση. Στη δική μου χώρα υπάρχει προσπάθεια κατάρρευσης του κράτους. Εσείς, λοιπόν με ποιο δικαίωμα ρωτάτε πότε θα αρθεί η Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης. Δεν θα αρθεί η Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης που  εφαρμόζεται στην Τουρκία  μέχρι την αποκατάσταση της  γαλήνης στη χώρα μας, τελεία και παύλα!» δήλωσε ο Ερντογάν. 

 «Τι σας λείπει; Δεν μπορείτε να πάτε στις δουλειές σας; Δεν μπορείτε να πάτε στα σχολεία σας; Εμείς όταν ήρθαμε στην εξουσία υπήρχε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης. Τα εργοστάσια, οι δουλειές ήταν προβληματικές”, πρόσθεσε.

Στρέφοντας στη συνέχεια τα βέλη του για άλλη μια φορά προς στην Ε.Ε. είπε ότι «δεν είμαστε υποχρεωμένοι να ανεχθούμε περισσότερο την διπλοπρόσωπη στάση της Ε.Ε. η οποία αψηφεί την υπερηφάνεια της χώρας μας. Ή η Ε.Ε. θα τηρήσει τις υποσχέσεις που μας έδωσε ή ο καθένας θα κάνει αυτό που γνωρίζει. Εμείς προτιμούμε να συνεχίσουμε το δρόμο της Ε.Ε. παρ’ όλα όσα έγιναν. Την απόφαση τώρα θα τη λάβει η Ε.Ε.», ανέφερε.

 

Με 1.370 υπογραφές ο Ταγίπ  Ερντογάν προτάθηκε ως ο μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ.

Οι σύνεδροι έφτασαν στο εκλογικό συνέδριο στην Άγκυρα από 81 επαρχίες με 565 λεωφορεία. Δικαίωμα ψήφου έχουν 1.470 άτομα . Με τουρκικές σημαίες και σημαίες του ΑΚΡ μπήκαν στην αίθουσα υπό τους ήχους της μουσικής του κόμματος φωνάζοντας ‘Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν’. Ο Ταγίπ Ερντογάν δάκρυσε ακούγοντας τα συνθήματα που φώναζαν οι σύνεδροι υπέρ του.