X

Τζιχαντιστές ετοίμαζαν χτύπημα στο συνέδριο του Ερντογάν

Τρομοκρατικό χτύπημα στο εκλογικό συνέδριο του AKP ετοίμαζαν δύο τζιχαντιστές σύμφωνα με το νομάρχη της Άγκυρας.

Ant1news

Επίθεση στο εκλογικό συνέδριο του ΑΚΡ όπου μίλησε ο Ερντογάν ετοίμαζαν δύο τζιχαντιστές που σκοτώθηκαν σε επιχείρηση της τουρκικής αστυνομίας το βράδυ της Κυριακής, σύμφωνα με το νομάρχη της Άγκυρας.

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λίγο πριν αναλάβει εκ νέου τα ηνία  του ΑΚΡ τόνισε στο έκτακτο συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος ότι «κάθε τέλος σημαίνει μία νέα αρχή».

«Ο αποχωρισμός  μας ήταν  απλά ‘νομικού χαρακτήρα’. Οι καρδιές μας ποτέ δεν αποχωρίσθηκαν», σημείωσε ο Ερντογάν, υπενθυμίζοντας την αποχώρησή του από την ηγεσία του κόμματος του πριν από 3 χρόνια.

«Που είχαμε μείνει» είπε ο Ταγίπ Ερντογάν στην ίδια αίθουσα που τον υποδέχθηκε έπειτα από 998 ημέρες, τονίζοντας ότι το « σήμερα» αποτελεί το ορόσημο για μία νέα αρχή για την ολοκλήρωση όλων των στόχων, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη.

Ο Ερντογάν εξελέγη όπως αναμενόταν Πρόεδρος του ΑΚΡ, λαμβάνοντας 1.414 ψήψους επί του συνόλου των 1.470 συνέδρων.

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφερόμενος και στο θέμα του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου τόνισε  ότι η Τουρκία δεν μπορεί να « σηκώσει» το βάρος μιας άλλης  απόπειρας προδοσίας.