X

Ερντογάν: αν το Βερολίνο αποσύρει τον στρατό του θα πούμε “αντίο”

Σαφή προειδοποίηση προς το Βερολίνο στέλνει ο Τούρκος Πρόεδρος. Υπό αμφισβήτηση το μέλλον των γερμανικών στρατευμάτων στο Ινσιρλίκ.

Ant1news

Η Τουρκία θα έλεγε στη Γερμανία «αντίο» εάν αποφάσιζε να αποσύρει τα στρατεύματά της από τη βάση αεροπορικών δυνάμεων Incirlik, όπως δήλωσε την Πέμπτη ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Τάγιπ Ερντογάν.

Ο Ερντογάν, ο οποίος μίλησε στην Άγκυρα λίγο πριν μεταβεί στις Βρυξέλλες προκειμένου να παραβρεθεί στην Σύνοδο Κορυφής των ηγετών του ΝΑΤΟ αλλά και να συναντηθεί με τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε ότι η Τουρκία δεν είχε λάβει καμία ένδειξη από το Βερολίνο σχετικά με την ενδεχόμενη απόσυρση στρατευμάτων στη νότια τουρκική αεροπορική βάση .

Το μέλλον των γερμανικών στρατευμάτων στο Incirlik έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση μετά την απόφαση της Τουρκίας να εμποδίσει τους Γερμανούς νομοθέτες να επισκεφθούν τα στρατεύματα αυτό το μήνα, προτρέποντας το Βερολίνο να πει ότι μπορεί να εξετάσει τη μετακίνηση των στρατευμάτων. Περίπου 250 γερμανικά στρατεύματα σταθμεύουν στο Incirlik, όπου συμβάλλουν στην πάλη των Η.Π.Α. εναντίον του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους.