X

Σκάνδαλο μεγατόνων “καίει” τον Τούρκο Πρωθυπουργό

Για περιουσία “μαμούθ” σε φορολογικούς παραδείσους κάνουν λόγο δημοσιεύματα που «καίνε» την οικογένεια του Τούρκου Πρωθυπουργού.

Ant1news

Σε ένα τεράστιο οικονομικό σκάνδαλο φέρεται πως εμπλέκεται ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Σύμφωνα με τις ιστοσελίδες theblacksea.eu και mediapart.fr οι οποίες επικαλούνται τα «Malta Files» η περιουσία της οικογένειας του Τούρκου Πρωθυπουργού ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια ευρώ!

Στην οικογενειακή επιχείρηση του ενός από τους στενότερους συνεργάτες του Ερντογάν, ανήκουν 11 πλοία με ξένη σημαία, εντεταγμένα σε ένα δίκτυο μυστικών εταιρειών στη Μάλτα, την Ολλανδία και τις Ολλανδικές Αντίλλες – συγκεκριμένα στο Κουρακάο. 

Όπως αναφέρουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης ο γιος του Γιλντιρίμ, η κόρη του, ο θείος του και οι ανιψιές του, φέρονται να αγόρασαν επτά ακίνητα αξίας άνω των 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων – όλα πληρωμένα σε μετρητά ενώ κάνουν λόγο για αδιαφανείς διαδικασίες και συναλλαγές.

Παράλληλα, σημειώνουν πως η οικογένεια Γιλντιρίμ δώρισε ανώνυμα περίπου 600.000 ευρώ στον δήμο Πεντίκ, κοντά στην Κωνσταντινούπολη, για την ανέγερση ενός νέου τζαμιού, από μία ολλανδική εταιρεία.