X

Τουρκία: ξεκίνησε η “πορεία για δικαιοσύνη” από τον αρχηγό της αντιπολίτευσης

Η πορεία ξεκίνησε από την Άγκυρα και θα καταλήξει στην Κωνσταντινούπολη μετά από 28 μέρες. Πληθαίνουν οι διαμαρτυρίες για την 25ετή φυλάκιση του βουλευτή του CHR.

Ant1news

Ξεκίνησε η «πορεία για δικαιοσύνη» από τον αρχηγό της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP),ξεκίνησε την «πορεία για τη δικαιοσύνη», που εξήγγειλε χθες μετά την καταδίκη του δημοσιογράφου και βουλευτή του κόμματός του, Ενίς Μπερμπέρογλου.

Η πορεία ξεκίνησε από την από την Άγκυρα σήμερα στις 11.00 το πρωί και θα καταλήξει στην Κωνσταντινούπολη, όπως μεταδίδει η ανταποκριτής του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη.

Βουλευτές του κόμματός του και κόσμος τον ακολουθεί διαμαρτυρόμενοι για τη σύλληψη και ποινή κάθειρξης 25 χρόνια στο βουλευτή του κόμματός του, στην πορεία που θα διαρκέσει 28 μέρες!

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου δήλωσε ότι «πλέον το μαχαίρι έχει φτάσει στο κόκκαλο, φτάνει πια! Δεν θέλουμε να ζούμε σε μια χώρα που δεν υπάρχει δημοκρατία. Όπως κάθε ελεύθερη χώρα, πολιτισμένη χώρα θέλουμε να ζούμε ειρηνικά στη χώρα μας».

Ο 69χρονος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα διανύει καθημερινά 18 χιλιόμετρα για 28 μέρες μέχρι να φτάσει στις φυλακές του Μάλτεπε, όπου κρατείται ο βουλευτής του κόμματός του, Ενίς Μπερμπέρογλου.