X

Κατέρρευσε το πρωί ο Ερντογάν μέσα στο τζαμί

Ο Τούρκος Πρόεδρος αισθάνθηκε μία ξαφνική αδιαθεσία στη διάρκεια της πρωινή προσευχής σε τέμενος.

Ant1news

Αδιαθεσία αισθάνθηκε σήμερα το πρωί κατά τη διάρκεια της προσευχής σε τέμενος ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στη γειτονική χώρα, Μαρία Ζαχαράκη.

Ο Τούρκος Πρόεδρος προσήλθε στο τζαμί του Ατασεχίρ στην ανατολική Κωνσταντινούπολη στις 05.20 για την πρωινή προσευχή για το Μπαϊράμι (μεγάλη γιορτή του Ισλάμ).

Αφού χαιρέτισε κάποιους πολίτες, γύρω στις 6 άρχισε να …γέρνει προς τα αριστερά του. Αμέσως οι σωματοφύλακές του και γιατροί έτρεξαν για βοήθεια, όπως περιγράφει ρεπόρτερ της εφημερίδας “Χουριέτ” που ήταν εκεί.

Ο Ταγίπ Ερντογάν τοποθετήθηκε σε φορείο και απομακρύνθηκαν από το τέμενος όλοι οι εκπρόσωποι του Τύπου.

Αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τους γιατρούς, σηκώθηκε και συνήλθε.

 

Βγαίνοντας από το τζαμί έκανε μάλιστα δηλώσεις, είπε ότι αισθάνθηκε αδιαθεσία, αλλά ότι τώρα είναι καλά και θα συνεχίσει το πρόγραμμά του κανονικά και θα πάει στις 15.00 το απόγευμα στο Συνεδριακό Κέντρο στον Κεράτιο για τη μεγάλη γιορτή που έχει οργανωθεί με αφορμή το Μπαϊράμι.

 

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, η πίεση του Ταγίπ Ερντογάν ήταν πολύ χαμηλή λόγω χαμηλού ζαχάρου (ενδεχομένως λόγω της νηστείας), αλλά μετά την ιατρική βοήθεια του του παρασχέθηκε, αισθάνθηκε καλύτερα.