X

“Σαμποτάρουν” τη διάσκεψη για το Κυπριακό οι Τούρκοι

“Έχουν στηλώσει τα πόδια”, στο Κραν Μοντανά, όσον αφορά στο θέμα των εγγυήσεων και της ασφάλειας.

Ant1news



«H Τουρκία δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω στο θέμα των εγγυήσεων και της ασφάλειας» δήλωσε ο Τούρκος αντιπρόεδρος, Νουμάν Κουρτουλμούς, μετά το υπουργικό συμβούλιο με αντικείμενο τη Διάσκεψη στο Κραν Μοντανά για το Κυπριακό.

«Δεν μπορεί να μην τεθεί υπό εγγύηση η τ/κ κοινότητα, η θέση μας δεν έχει αλλάξει. Και όσον αφορά στο θέμα των χαρτών και του εδαφικού, η Τουρκία τα εξετάζει υπό το ίδιο πλαίσιο, δηλ. αυτό των εγγυήσεων και της ασφάλειας.  Η Τουρκία εμμένει στις θέσεις και τη στάση της», τόνισε ο Νουμάν Κουρτουλμούς.

Πρόσθεσε ότι η Τουρκία είναι υπέρ μιας λύσης δίκαιης, βιώσιμης και περιεκτικής. «Αν δεν είναι δίκαιη όμως –είπε- δεν μπορεί να εξασφαλιστεί ούτε η ειρήνη».

Ο Τούρκος κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι οι συνομιλίες ‘κολλάνε’ πού και πού, ωστόσο συνεχίζονται με θετική διάθεση. «Θέλω να πω ότι και στο θέμα της ελευθερίας διακίνησης, η στάση της Τουρκίας είναι θετική. Η Τουρκία συνεχίζει να προσεγγίζει όλα τα θέματα στο τραπέζι με θετικό τρόπο. Ελπίζουμε να υπάρξει αποτέλεσμα», κατέληξε ο Νουμάν Κουρτουλμούς, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1, Μαρία Ζαχαράκη..