X

Ο τουρκικός Τύπος για το Κυπριακό

Στο Κραν Μοντανά είναι στραμμένο το ενδιαφέρον του τουρκικού Τύπου.

Ant1news

Με τα... φώτα στραμμένα στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, ως βασικό πρωταγωνιστή, αναμένεται να «παιχτεί» σήμερα- ένατη μέρα- η τελευταία πράξη της πενταμερούς Διάσκεψης για το Κυπριακό στο Κραν Μοντάνα της Ελβετίας.

Οι διαφορές παραμένουν αγεφύρωτες και το «κλειδί» τώρα για ένα άλμα ποιότητας στις διαπραγματεύσεις και την όποια συνέχεια στις προσπάθειες εξεύρεσης μίας κοινά αποδεκτής δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού περνά στα χέρια του κ. Γκουτέρες.

Η Τουρκία επίμονα εξακολουθεί να ζητάει τη διατήρηση του καθεστώτος εγγυήσεων - παρεμβατικών δικαιωμάτων και των κατοχικών στρατευμάτων για 15 χρόνια (και τότε, εάν όλα πάνε καλά, να ξανασυζητήσουν αν θα φύγουν ή θα μείνουν).

Το ενδιαφέρον του τουρκικού Τύπου σήμερα είναι στραμμένο στην Διάσκεψη για το Κυπριακό. Τα σχόλια του τουρκικού Τύπου επικεντρώνονται στην δήλωση Τσαβούσογλου αλλά και στην χθεσινή επικοινωνία Τσίπρα – Γιλντιρίμ.

Κάποιοι ενδεικτικοί τίτλοι από τα σημερινά δημοσιεύματα

 

Χουριέτ

Τα ΗΕ ετοίμασαν συμφωνία πλαίσιο, αλλα η ελληνική και ε/Κ πλευρά αντιδρούν 

Ακσάμ

"Δυστυχώς δεν έχει καταγραφεί αξιόλογη πρόοδος" (αναφέρεται στη δήλωση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου» 

Αναντολού

Ακιντζι: σήμερα είναι ημέρα απόφασης 

CNN TÜRK

Κρίσιμη συνομιλία για το κυπριακό (αναφέρεται στη συνομιλία Τσίπρα-Γιλντιριμ) 

NTV

Αν ήταν σοβαρή πρόταση, θα έρχονταν πρώτα στο τραπέζι (Ο Τσαβούσογλου καυτηριάζει τη διαρροή της πρότασης Αναστασιάδη χθες το βράδυ στον τύπο πριν καν αυτή υποβληθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων)