X

Τουρκία: ειδική στολή για τους πραξικοπηματίες παρήγγειλε ο Ερντογάν!

Απίστευτες λεπτομέρειες έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τις προθέσεις του Ερντογάν που θέλει να εφαρμόσει συνθήκες «Γκουαντάναμο» για τους πραξικοπηματίες.

Ant1news

Το χρώμα της στολής που θα φορούν από δω και πέρα οι πραξικοπηματίες και τα μέλη των τρομοκρατικών οργανώσεων κατά τη μεταφορά τους στα δικαστήρια αλλά και μέσα στις φυλακές, θα είναι καφέ όπως το χρώμα του ξηρού αμύγδαλου, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος, που φαίνεται να έχει πάρει προσωπικά την υπόθεση των πραξικοπηματιών και ασχολείται μέχρι και με το χρώμα της στολής τους.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, ο Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στη Μαλάτια της Τουρκίας, είπε ότι οι πραξικοπηματίες του κινήματος Γκιουλέν θα φορούν ολόσωμη στολή και οι τρομοκράτες των άλλων οργανώσεων παντελόνι και πουκάμισο στο ίδιο χρώμα.

Ο λόγος που επιλέχθηκε αυτό το χρώμα, σύμφωνα με κάποιους δημοσιογράφους εδώ στην Τουρκία, δεν είναι τυχαίος και –όπως ισχυρίζονται- ο καθορισμός του χρώματος έγινε με ιδιαίτερη λεπτομέρεια. «Είναι για να ανακατεύεται το στομάχι όποιου τους βλέπει», αναφέρει ο Αχμέτ Χακάν της εφημερίδας «Χουριέτ».

Το τουρκικό υπουργείο Δικαιοσύνης ήδη ξεκίνησε να ράβει τις νέες στολές και 50 χιλιάδες στολές ολόσωμες αναμένεται να σταλούν σύντομα στους υπόδικους πραξικοπηματίες.

Ο Ερντογάν είχε ήδη ανακοινώσει ότι θέλει να εφαρμοστούν συνθήκες «Γκουαντάναμο» στους έγκλειστους πραξικοπηματίες και την απόφαση για την ειδική στολή πήρε ο ίδιος έπειτα από το επεισόδιο με φερόμενους υποστηρικτές του κινήματος Γκιουλέν, που πήγαν στο δικαστήριο με μπλουζάκι που έγραφε ‘Hero’ (Ήρωας) προκαλώντας αντιδράσεις, αλλά και συλλήψεις στην Τουρκία.