X

Ερντογάν: ενδιαφερόμαστε και για βαλλιστικούς πυραύλους

Βήματα αναγκαία για την προστασία της χώρας χαρακτηρίζει τις κινήσεις αυτές ο πρόεδρος της Τουρκίας. Απόψε η συνάντηση με τον Τραμπ.

Ant1news

«Και S-400 και S-500 και S-600 θα προσπαθήσει να πάρει η Τουρκία όταν στην Συρία υπάρχουν S-400», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, στο Παγκόσμιο Επιχειρηματικό Φόρουμ του Bloomberg στη Νέα Υόρκη, προσθέτοντας ότι είναι αναγκαίο να προχωρήσουν και σε αγορά βαλλιστικών πυραύλων.

«Τώρα εγώ ως Τουρκία, την ώρα που η Συρία δίπλα μου έχει S-400, όχι μόνο θα προσπαθήσω να έχω και για μένα S-400 αλλά και S-500 και S-600. Είναι βήματα αναγκαία για την προστασία του εαυτού μας. Κι επίσης πρέπει να κάνουμε βήματα και για βαλλιστικούς πυραύλους», είπε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Εν τω μεταξύ, με τον Ντόναλντ Τραμπ θα συναντηθεί σήμερα ο Ταγίπ Ερντογάν, ενώ ορίστηκε και νέα συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Ρωσίας, για τις 28 Σεπτεμβρίου.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, ο Τούρκος Πρόεδρος θα συναντηθεί απόψε με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης.

Στη σημερινή συνάντηση Ερντογάν – Τραμπ αναμένεται να τεθούν επί τάπητος θέματα, που διαφωνούν οι δύο χώρες εδώ και αρκετό καιρό. Το σημαντικότερο ίσως για την Άγκυρα είναι η αποστολή όπλων από την Ουάσιγκτον στην PYD/YPG (Κούρδοι της Συρίας).