X

Με “φορτωμένες” τις βαλίτσες στην Άγκυρα ο Πούτιν

Στην τουρκική πρωτεύουσα βρίσκεται ο Ρώσος Πρόεδρος, με "καυτά" θέματα στην ατζέντα των επαφών του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ant1news

Στην Άγκυρα έφτασε νωρίς το απόγευμα ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος θα έχει συνομιλίες με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοίνωσε η τουρκική Προεδρία, στις 18:50 ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα καταφτάσει στο Προεδρικό Μέγαρο, στην Άγκυρα.

Στις 19:00 ο Ταγίπ Ερντογάν θα παραθέσει δείπνο στο Ρώσο Πρόεδρο και την αποστολή που τον συνοδεύει και στις 20:15 θα έχουν τετ α τετ συνάντηση, η οποία βάσει προγράμματος θα διαρκέσει 1 ώρα και 15 λεπτά.

Στις 21:30 οι ηγέτες θα δώσουν κοινή συνέντευξη τύπου.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, οι δύο Πρόεδροι θα συζητήσουν την τελευταία κατάσταση αναφορικά με τις περιοχές που θεωρούνται μη εμπόλεμες στη Συρία, έπειτα από απόφαση Τουρκίας, Ιράν και Ρωσίας για κοινή στάση.

Το δημοψήφισμα στην Περιφερειακή Κουρδική Διοίκηση στο βόρειο Ιράκ και η αγορά πυραύλων S- 400 από  τη Ρωσία αναμένεται να καταλάβουν σημαντικό μέρος της συζήτησης των δύο ηγετών.

Όσον αφορά στην ενέργεια, θα συζητηθεί το σχέδιο αγωγού φυσικού αερίου «Τουρκικό Ρεύμα» και η κατασκευή του πυρηνικού σταθμού στο Άκουγιου, στο πλαίσιο των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων.