X

Ερντογάν: Ο Μπαρζανί ρίχνει τον εαυτό του στη φωτιά

Νέο μήνυμα του Τούρκου Προέδρου προς τους Κούρδους του Ιράκ, λίγο πριν από το δημοψήφισμα.

Ant1news

Η Περιφερειακή Διοίκηση του βορείου Ιράκ είναι σαν να ρίχνει η ίδια τον εαυτό της στη φωτιά με την προσπάθεια για ανεξαρτησία που ξεκίνησε χωρίς νόημα», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας στην τελετή των αποφοίτων της αστυνομικής ακαδημίας, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι το να διοικείς ένα κράτος δεν είναι όπως το να διοικείς μια φυλή, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη. «Η συμμετοχή ήταν 72% και ‘ναι’ είπε το 92%. Κι εδώ όταν έγιναν πραξικοπήματα είδαμε να βγαίνει 90-95% ‘ναι”» σημείωσε.

Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ακόμη πως όταν αύριο η κατάσταση ομαλοποιηθεί, εκείνοι που κατατάχτηκαν ως εθελοντές στο στρατό δεν θα μπορούν να δουν τους αδελφούς τους στα μάτια. Και ο λόγος είναι επειδή εκεί καταπιέζουν τους Τουρκομάνους. «Αν σήμερα αντιδρούμε αυστηρά στις εξελίξεις στο βόρειο Ιράκ είναι επειδή θέλουμε το καλό των Αράβων, των Κούρδων, των Τούρκων και των άλλων», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Ο Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι είναι αναπόφευκτο αυτή η περιπέτεια να καταλήξει σε απογοήτευση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αυτή τη φορά οι νέοι Λόρενς δεν θα πετύχουν».