X

Ελεύθερες η σύζυγος και η κόρη του υπαλλήλου του προξενείου των ΗΠΑ στην Τουρκία

Ο ίδιος ο υπάλληλος παραμένει άφαντος, ενώ είναι αυτός που συνέβαλε στη διπλωματική κρίση Τουρκίας – ΗΠΑ.

Ant1news

Με περιοριστικούς όρους αποφυλακίστηκαν η σύζυγος και η κόρη του Τούρκου εργαζόμενου στο προξενείο των ΗΠΑ, οι οποίες συνελήφθησαν στα πλαίσια της διένεξης που έχει προκαλέσει διπλωματική κρίση μεταξύ των δύο χωρών, συμμάχων στο ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με το Anadolu, οι Αρχές κάλεσαν σε ανάκριση τον προξενικό υπάλληλο την περασμένη εβδομάδα, ώστε να του υποβάλουν ερωτηματικά, αναφορικά με τις σχέσεις που φέρονται να είχαν συγγενείς του με την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016, λίγες μέρες μετά τη σύλληψη άλλου υπαλλήλου του προξενείου των ΗΠΑ, που οδήγησε στην αμοιβαία αναστολή έκδοσης βίζας.

Η σύζυγος και η κόρη του υπαλλήλου, που παραμένει άφαντος, θα πρέπει να παρουσιάζονται μία φορά την εβδομάδα σε αστυνομικό τμήμα, ενώ τους απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα.

Ο Ερντογάν κατηγορεί τις αμερικανικές Αρχές ότι παρέχουν στον υπάλληλο αυτόν τη δυνατότητα να κρύβεται στο προξενείο των ΗΠΑ, στην Κωνσταντινούπολη.

Η σύζυγος και η κόρη του υπαλλήλου τέθηκαν υπό κράτηση για τις φερόμενες σχέσεις τους με το δίκτυο του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η κυβέρνηση της Τουρκίας κατηγορεί ότι ήταν ο εγκέφαλος του αποτυχημένου στρατιωτικού πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016.