X

Οικογένεια Τούρκων πνίγηκε στο Αιγαίο για να γλιτώσει τις διώξεις κατά “γκιουλενιστών”

Οι γονείς θεωρήθηκαν εχθροί του "Σουλτάνου" μετά το πραξικόπημα! Τα σώματά τους ξεφράστηκαν ανοιχτά της Λέσβου...

Ant1news

Συγκλονίζει η είδηση για τις σορούς Τούρκων που ξεβράστηκαν στη Λέσβο. Μια πενταμελής οικογένεια φαίνεται πως πνίγηκε στην προσπάθειά της να διαφύγει στη χώρα μας, καθώς οι γονείς θεωρήθηκαν εχθροί του Ταγίπ Ερντογάν.

Τα άψυχα σώματά τους ξεβράστηκαν στις ακτές της Λέσβου στις αρχές Νοεμβρίου. Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, πρώτα ανακαλύφθηκαν τα πτώματα των τριών παιδιών της οικογένειας: Ναντιρέ (13 ετών), Μπαχάρ (10 ετών), Φεριντούν (7), και έπειτα των γονιών: του Χουσείν Μαντέν (40 ετών) και της Νουρ Μαντέν (36 ετών). Η ιστορία τους όμως ήρθε στο «φως» σήμερα.

Ο πατέρας ήταν δάσκαλος φυσικής και μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου τέθηκε σε διαθεσιμότητα με την κατηγορία ότι είναι μέλος της οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Η οικογένεια Μάντεν ζούσε στην επαρχία της Κασταμονής κοντά στη Μαύρη Θάλασσα, αλλά όταν βγήκε ένταλμα σύλληψης για τη μητέρα και νηπιαγωγό, Νουρ Μαντέν, για διασυνδέσεις με την οργάνωση FETÖ, τότε προσπάθησαν να βρουν τρόπο διαφυγής στο εξωτερικό.

 

Όπως αποκαλύπτεται από τουρκικά μέσα, αποφάσισαν να περάσουν στην Ελλάδα για να ζητήσουν άσυλο. Δεν είχαν χρήματα για να περάσουν μαζί με άλλους παράτυπους μετανάστες και έτσι αγόρασαν μια μικρή ξύλινη βάρκα για 1.000 ευρώ. Στην τελευταία επικοινωνία τους με τους συγγενείς τους έλεγαν ότι βλέπουν τα φώτα κάποιας περιοχής στη Λέσβο… όπου δεν ήταν γραφτό να φτάσουν ποτέ.

Το τραγικό αυτό γεγονός έφερε με επερώτηση στη Βουλή η βουλευτής του φιλο-κουρδικού κόμματος HDP, Μεράλ Ντανίς Μπεστάς ζητώντας να απαντήσει ο Τούρκος πρωθυπουργός., Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Το δράμα της οικογένειας Μάντεν προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην Τουρκία, με κάποιους να κατηγορούν την κυβέρνηση για τους διωγμούς εναντίον μελών της οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν, κάνοντάς τους να θέλουν να ψάχνουν επικίνδυνους τρόπους διαφυγής από την Τουρκία, και κάποιους να κατηγορούν τον ίδιον τον ιμάμη και φερόμενο ως εγκέφαλο του πραξικοπήματος που φέρνει τα μέλη του σε απόγνωση και τα στέλνει ακόμη και στο θάνατο.

 

Ενώ οι οκτώ αξιωματικοί που πέρασαν με το ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα αποτελούν ανοιχτή πληγή για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, φαίνεται ότι οι διώξεις του Σουλτάνου οδηγούν όλο και περισσότερους Τούρκους προς την Ελλάδα…

Απ' την αρχή του χρόνου άλλοι δυο Τούρκοι καταδρομείς, μέλη της επίλεκτης ομάδας που ανέλαβε τη δολοφονία Ερντογάν πέρασαν στη χώρα μας, ενώ ένας αξιωματικός που καταδιώκονταν για συμμετοχή στο πραξικόπημα πνίγηκε στον Έβρο στην προσπάθειά του να διαφύγει στην Ελλάδα.