X

Κόντρα Ερντογάν - Κιλιτσντάρογλου για καταθέσεις του “σουλτάνου” στο εξωτερικό

Οργισμένη απάντηση του Τούρκου Προέδρου στις κατηγορίες ότι έχει εκατομμύρια σε τράπεζες του εξωτερικού. Χαρακτήρισε την αξιωματική αντιπολίτευση «κόμμα προδοτών».

Ant1news

«Κόμμα προδοτών» χαρακτήρισε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης (Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα), ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επικρίνοντας τον ηγέτη του CHP, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, που τον κατηγόρησε ότι έχει εκατομμύρια σε τράπεζες του εξωτερικού.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του (AKP), ο Ερντογάν υπενθύμισε πως ζήτησε από τον Κιλιτσντάρογλου «να αποδείξει τους ισχυρισμούς του ή να απολογηθεί».

«Είπα ότι αν το αποδείξει, θα αφήσω την πολιτική και θα αποχωρήσω από την Προεδρία, αν δεν το αποδείξει να αφήσει εκείνος την πολιτική. Σε λίγο θα δώσει δήθεν έγγραφα. Θα ζεστάνει ξανά τα παλιά θέματα και θα τα φέρει στην επικαιρότητα. Λέει ότι έχω εκατομμύρια στο εξωτερικό. Έχει έγγραφα; Όχι», ανέφερε.

 

Κιλιτσντάρογλου προς Ερντογάν: Αν έχεις αξιοπρέπεια, θα κάνεις αυτό που πρέπει

Αν έχεις αξιοπρέπεια θα κάνεις αυτό που πρέπει, είπε σήμερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, απευθυνόμενος στον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος είχε δεσμευτεί πως θα παραιτηθεί από την προεδρία της Τουρκίας αν ο Κιλιτσντάρογλου αποδείξει ότι ο ίδιος έχει καταθέσεις εκατομμυρίων σε ξένες τράπεζες.

Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου συμβούλευσε τον Ταγίπ Ερντογάν να πάρει κοντά του ένα γιατρό όσο τον ακούει και ανέφερε ότι την 1η Αυγούστου του 2011 στο μικρό νησί Μαν ιδρύθηκε μια εταιρεία με την επονομασία Belvev Limited από τον Σιντίκ Αγιάν και μετά την μετέφερε στον Κασίμ Οζτάς, τους οποίους ο Ταγίπ Ερντογάν γνωρίζει πολύ καλά, όπως είπε ο Κιλιτσντάρογλου.

Σε αυτή την εταιρεία έστειλε 2.5 εκατομμύρια δολάρια ο αδελφός του Τούρκου προέδρου, Μουσταφά Ερντογάν, το Δεκέμβριο του 2011. Στην ίδια εταιρεία έστειλαν και άλλοι αρκετά εκατομμύρια. «Τώρα θα ρωτήσουν έχουμε έγγραφα γι’ αυτά; Έχουμε όλα τα Swift που στάλθηκαν στην τράπεζα. Είναι όλα στα χέρια μας. Δεν μπορούν να ξεφύγουν αριστερά και δεξιά. Αν έχεις αξιοπρέπεια θα κάνεις αυτό που πρέπει τώρα», ανέφερε ο Κιλιτσντάρογλου.