X

Τουρκία: Κράτος “τρομοκράτης” το Ισραήλ

Ξιφούλκησε κατά του Ντόναλντ Τραμπ για την Ιερουσαλήμ ο Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας ότι «δεν θα είναι εύκολη υπόθεση» η υλοποίηση της απόφασης του.

Ant1news

Την αντίδρασή του εξέφρασε για άλλη μια φορά ο Τούρκος πρόεδρος για την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ από τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, και για την απόφαση μεταφοράς της πρεσβείας τους στην Ιερουσαλήμ.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, στην ομιλία του στο 6ο τακτικό συνέδριο του κόμματός του στη Σεβάστεια είπε ότι το Ισραήλ είναι ένα κράτος-τρομοκράτης και πως η απόφαση Τραμπ είναι άκυρη.

«Η Ιερουσαλήμ είναι το φως των ματιών μας, δεν θα εγκαταλείψουμε την Ιερουσαλήμ στο έλεος μιας χώρας που είναι δολοφόνος παιδιών. Ούτε θα την αφήσουμε στο έλεος ενός κράτους που δεν έχει οποιαδήποτε άλλη αξία πέρα από την εισβολή και τη λεηλασία. Θα συνεχίσουμε αποφασιστικά τον αγώνα μας εντός του δικαίου και της δημοκρατίας», σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος για να συνεχίσει:

«Στις χώρες που είναι δήθεν το λίκνο της προηγμένης δημοκρατίας, δυστυχώς τα θεμελιώδη δικαιώματα και οι ελευθερίες δολοφονούνται αδίστακτα. Θέλουν από μας να παραμείνουμε σιωπηλοί απέναντι σε αυτό, να πάμε στη γωνιά μας, να υποκύψουμε στην αδικία, να συναινέσουμε στην τυραννία που έχουν οικοδομήσει πάνω στο αίμα παιδιών και να επιλέξουμε να παραδοθούμε καταπατώντας τις αξίες μας. Αδέρφια μου, ο μουσουλμάνος, μάλιστα αν αυτός ο μουσουλμάνος είναι Τούρκος, είναι γενναίος άνθρωπος, να το ξέρουν όλοι».

Αναφερόμενος στην έκτακτη ισλαμική σύνοδος κορυφής που θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη η Τουρκία ως προέδρευσα της Οργάνωσης Ισλαμικής Συνεργασίας, είπε ότι «με τον οδικό χάρτη που θα καθορίσουμε σε αυτή τη συνάντηση, θα δείξουμε ότι δεν θα είναι καθόλου εύκολη η υλοποίηση αυτής της απόφασης».