X

Ερντογάν: συνένοχος του Ισραήλ στην αιματοχυσία οι ΗΠΑ

Επίθεση στον Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε εκ νέου ο Πρόεδρος της Τουρκίας, μετά τους σκληρούς χαρακτηρισμούς του προς το Ισραήλ.

Ant1news

«Με την απόφασή τους να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν γίνει εταίρος σ' αυτή την αιματοχυσία», δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν στη διάρκεια εκδήλωσης στην Άγκυρα. «Η δήλωση του προέδρου Τραμπ δεν μας δεσμεύει ούτε δεσμεύει την Ιερουσαλήμ», πρόσθεσε.

Σε χθεσινές του δηλώσεις ο Τούρκος Πρόεδρος είχε χαρακτηρίσει το Ισραήλ «κράτος τρομοκράτη που σκοτώνει παιδιά», υπογραμμίζοντας ότι ο ίδιος «θα αγωνιστεί με κάθε τρόπο» κατά της αναγνώρισης της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.

«Η Παλαιστίνη είναι ένα αθώο θύμα. Όταν το Ισραήλ είναι ένα κράτος τρομοκράτης, ναι, τρομοκράτης!» τόνισε, κατά τη χθεσινή του ομιλία στη Σεβάστεια (Σίβας), στην κεντρική Τουρκία. «Δεν θα εγκαταλείψουμε την Ιερουσαλήμ στο έλεος ενός κράτους που σκοτώνει παιδιά», πρόσθεσε.

Η Άγκυρα καταδίκασε την απόφαση του Προέδρου των ΗΠΑ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ με έντονο τρόπο από την πρώτη στιγμή, ενώ κόντρα έχει ξεσπάσει και μεταξύ Ερντογάν - Νετανιάχου για το ίδιο θέμα.