X

Ερντογάν και Πούτιν συμφώνησαν σε όλα για S-400 και Μεσανατολικό

Σύγκλιση απόψεων του Τούρκου Προέδρου με τον Ρώσο ομόλογό του, ο οποίος νωρίτερα είχε επισκεφθεί Αίγυπτο και Συρία.

Ant1news

Αυτήν τη βδομάδα θα καταλήξουν οι συνομιλίες μεταξύ Τουρκίας-Ρωσίας για τους S-400, όπως ανακοίνωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, στην Άγκυρα. Όπως είπε, αυτή η στενή σχέση μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας είναι σημαντική για τη σταθερότητα της περιοχής.

Στο θέμα της Ιερουσαλήμ, ο Ερντογάν δήλωσε ότι οι δύο χώρες έχουν σύγκλιση απόψεων και ότι η απόφαση των ΗΠΑ για αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ προκάλεσε μεγάλη αγανάκτηση σε όλο τον κόσμο. Από την πλευρά του ο Ρώσος Πρόεδρος είπε ότι η απόφαση των ΗΠΑ προκάλεσε αστάθεια στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, ο Βλαντιμίρ Πούτιν αναφέρθηκε επίσης στον πυρηνικό σταθμό Άκκουγιου, απέναντι από την Κύπρο, επισημαίνοντας πως έχουν ξεκινήσει οι εργασίες κατασκευής του.

 

Οι δύο ηγέτες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν επίσης τις εξελίξεις στη Συρία και τα επιπρόσθετα βήματα που μπορούν να γίνουν για τη διευθέτηση της κρίσης.

 

Νωρίτερα σήμερα ο Πούτιν επισκέφθηκε την Αίγυπτο και τη Συρία, όπου διέταξε την έναρξη της αποχώρησης των ρωσικών δυνάμεων από τη χώρα, έπειτα από διετή στρατιωτική εκστρατεία. Παράλληλα, όμως, ανακοίνωσε πως η Ρωσία θα διατηρήσει «σε μόνιμη βάση» την αεροπορική βάση της στη Λαττάκεια, καθώς και τη ναυτική βάση της στην Ταρτούς.